Marturii ale inchinatorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul 1924-1994. vol. II - Carti.Crestinortodox.ro

Marturii ale inchinatorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul 1924-1994. vol. II

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

Mai cu seama îi multumesc Mântuitorului nostru pentru că mi-a îngăduit să-l cunosc pe marele Bătrân Sfânt, pe părintele apostolic şi proroc contemporan, Cuviosul Paisie.Îl rog fierbinte pe Sfântul Bătrân ca să mijlocească la Domnul nostru, să ne dăruiasca

Descriere

Marturii ale inchinatorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul 1924-1994. vol. II

Aceste întâmplări fericite, care sunt povestite de mulți frați închinători în Sfântul Munte și vizitatori ai Cuviosului Paisie, sunt adunate și publicate de luptătorul, credinciosul și evlaviosul domn Nikolaos Zournatzoglou, colonel de aviație (în rezervă).
Ortodox și grec adevărat, domnul Zournatzoglou, plin de frică de Dumnezeu, de cinstire, de evlavie și de ascultare față de Sfântul Bătrân, dar și de multă dragoste față de frații săi creștini, pe care dorește să-i folosească după editarea și punerea în circulație a primului volum din Mărturii ale închinătorilor, lansează și al doilea volum, printre altele cu osteneală și cu dorința de a-l cinsti pe Stareț și de a-i sprijini pe frați săi.
Mărturii ale Închinătorilor, volumul I, care a ajuns deja la a șasea ediție și la a cincea reeditare , își dobândeşte prin această carte continuarea lui firească, care se desfăşoară cu statornicie pe aceeași lungime de undă. Şi acest al doilea volum al lucrării, rodul unei strădanii îndelungate și mai cu seamă ostenitoare din partea iubitului prieten și confrate, Nikolaos Zournatzoglou, oferă apă duhovnicească celor care însetează din izvorul cel nesecat al Bătrânului Paisie. Totodată, prin tăria lui susține încredințarea și credința noastră că viața nu sfârșește în timpul limitat, al stricăciunii și al morții.
În paginile care urmează, cititorul devine iarăși părtaș al unor experiențe unice care, între altele, impresionează prin vastitatea temelor de care se ocupă lucrarea; o amploare care arată în final mărimea interesului și a grijii ale însuși Cuviosului Paisie pentru noi toți. Asemănările, pe de o parte, care se află între multe mărturii, nu numai că nu reprezintă vreo scădere cât de mică a lor, ci dimpotrivă, constituie un element în plus de încredințare și de „confirmare” a lor.
Toți cei care s-au învrednicit de dumnezeiasca binecuvântare de a-l cunoaște pe Cuviosul Paisie aproape că vor avea prin această carte simțirea că iarăși se află lângă el. Întrucât aceste mărturii nu redau pur și simplu experiențele personale ale celor ce le depun, ci reproduc, în cele mai multe cazuri, înseși cuvintele, ba chiar și felul de a fi al Starețului.
Cu harul lui Dumnezeu și cu rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale Cuviosului Părinte Paisie, încredințăm publicului cititor iubitor de Hristos și volumul al II-lea al lucrării Cuviosul Paisie Aghioritul - Mărturii ale închinătorilor.
Structura acestui volum este asemănătoare cu aceea a volumului I; în acest al II-lea volum sunt cuprinse și câteva epistole inedite ale Stareţului, pe care le-a trimis la două candidate la monahism, care îi ceruseră ajutorul și îndrumarea sa duhovnicească.
Cu o deosebită atenție și grijă au fost verificate în mod repetat toate mărturiile – pe cât este omenește cu putință – de către persoane care au avut legătură multă vreme cu Starețul, în vreme ce un capitol important l-a constituit și grija pentru corecta lor organizare, tematică și alfabetică. Semnalăm și faptul că în afară de îngrijirea lor filologică s-a realizat și prelucrarea lingvistică a întregului mărturiilor, ca să se poată reuși – pe cât este cu putință – un stil unitar.
Editarea acestei lucrări despre fericitul Stareț constituie îndrumarea smeritei strădanii și lupte a editorului timp de optsprezece ani neîntrerupți. „Ambiția” unică și statornică a acesteia rămâne transmiterea cuvintelor de Dumnezeu luminate ale Starețului către poporul lui Dumnezeu. Întrucât această carte este încredințată fraților creștini, doresc să mulțumesc din inimă tuturor acelora care, prin mărturiile lor depuse, au contribuit în mod esențial la întregirea acestei lucrări ostenitoare duhovnicește.

Mai cu seama… îi multumesc Mântuitorului nostru pentru că mi-a îngăduit să-l cunosc pe marele Bătrân Sfânt, pe părintele apostolic şi proroc contemporan, Cuviosul Paisie.
… Îl rog fierbinte pe Sfântul Bătrân ca să mijlocească la Domnul nostru, să ne dăruiască nouă tuturor clericilor luminare, smerenie, curaţie, discernământ şi mărturisire, ca să trăim în chip conştient Sfânta Evanghelie, să slujim cu evlavie şi cu frica Infricoşatul Jertfelnic şi credinta noastră cea neprihănită…

Cu dragoste în Hristos,
†Cosma al Etoliei şi Akarnaniei

traducere de Nicusor Deciu

Specificaţii

  • Editor: Egumenita
  • ISBN: 9786065501676
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2014
  • Numar pagini: 440
  • Tip carte: Cartonată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 17.5 x 24.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie