Lungul drum al nopții către zi. Memorii (1948-1978) - Carti.Crestinortodox.ro

Lungul drum al nopții către zi. Memorii (1948-1978)

Fii primul care adauga o recenzie!
42,00Lei
In stoc

Purtător al unui nume răsunător al istoriei țării noastre, avocat și economist, sportiv de elită, cultivat și poliglot, Dinu Ghika a avut neșansa să trăiască într-o perioadă istorică în care toate aceste calități erau considerate mai curând obstacole...

Descriere

Lungul drum al nopții către zi. Memorii (1948-1978)

Purtător al unui nume răsunător al istoriei țării noastre, avocat și economist, sportiv de elită, cultivat și poliglot, Dinu Ghika a avut neșansa să trăiască într-o perioadă istorică în care toate aceste calități erau considerate mai curând obstacole în calea devenirii, dacă nu erau însoțite de aptitudinea de a-ți trăda idealurile, principiile și prietenii.

Memoriile lui explică limpede cum funcționa mașinăria comunistă de zdrobit vieți și suflete. Chiar dacă nu a avut parte personal de închisoare și tortură (de care fratele lui Alexandru nu a fost ferit), Dinu Ghika a fost nevoit să lupte fără odihnă cu opresivele și meschinele obstacole hărăzite de regim cetățeanului român care, pe criteriul omnipotent al „originii”, era aruncat automat în tagma „dușmanilor poporului”. Sagace și hotărât să nu se lase învins, Dinu Ghika câștigă în cele din urmă libertatea pentru el și familia lui. Un bun de preț – pentru care a plătit prețul.

Specificaţii

  • Editor: Vremea
  • ISBN: 9789736458477
  • An aparitie: 01 Octombrie 2017
  • Numar pagini: 432
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie