Istoria Transilvaniei - Carti.Crestinortodox.ro

Istoria Transilvaniei

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
69,90Lei
In stoc

Transilvania prezentă, a secolului XXI, poartă urmele unui trecut frământat şi destul de diferit de ceea ce s-a întâmplat în alte regiuni ale Europei. Călătorul venit de departe este frapat, deopotrivă în peisajul urban şi în cel rural, de alăturarea...

Descriere

Istoria Transilvaniei

Transilvania prezentă, a secolului XXI, poartă urmele unui trecut frământat şi destul de diferit de ceea ce s-a întâmplat în alte regiuni ale Europei. Călătorul venit de departe este frapat, deopotrivă în peisajul urban şi în cel rural, de alăturarea unor lăcaşuri de cult variate, de la cupolele bizantine şi neobizantine ale bisericilor ortodoxe la turnurile gotice care străpung cerul şi de la arcurile rotunde ale bisericilor romanice până la faţadele baroce ale altor locuri de închinăciune. Toate aceste modele au fost, pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp, în pericol, s-au aflat în rivalitate şi în dispută, şi-au periclitat reciproc existenţa, dar au funcţionat până la urmă concomitent şi s-au influenţat reciproc, conferind unicitate lumii transilvane, cunoscute, de aceea, în anumite cercuri, drept o lume a toleranţei. „Toleranţa” transilvană a însemnat, în funcţie de realitate, dar şi de interpretarea fiecăruia, acceptare şi respingere în acelaşi timp, primire şi excludere, egalizare şi segregare, dând societăţii o formă şi o funcţionare sui generis. Cartea aceasta îşi propune să arate cum s-a putut produce acest lucru de-a lungul timpului, care au fost priorităţile şi cum au evoluat lucrurile deopotrivă în context local, regional, naţional şi european.
Autorii

Specificaţii

 • Editor: Eikon
 • ISBN: 9789737578457
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2013
 • Numar pagini: 384
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 17 x 25 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Mirela Vijulie 17-12-2015
  5 din 5 stele
  transilvania-pamant romanesc

  Remarcabila initiativa de a prezenta o istorie completa a acestui tinut romanesc, rezultat al colaborarii celor trei principale grupuri care locuiesc acest teritoriu:romani, maghiari si germani. Dat fiind faptul ca lucrarea este prima care ofera o istorie completa si exhaustiva a Transilvaniei(volumul acesta e doar unul din trilogie), dand informatii obiective si verificate istoric, lasand cititorul sa aprecieze sursa si natura eventualelor conflicte, mai mult sau mai putin perene, intre cele trei natii.Autorii lamuresc si circumstantele in care Transilvania a devenit parte a statului roman.O carte care se citeste cu interes si concentrare.Fiecare roman, indiferent de etnie, ar trebui s-o citeasca.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor