In numele tatalui - Carti.Crestinortodox.ro

In numele tatalui

Fii primul care adauga o recenzie!
25,00Lei
In stoc

În numele tatălui, titlul cărții de față, trimite, după un prim impact vizual și auditiv, la filmul omonim din 1993, regizat de Jim Sheridan. Inspirată dintr-o întâmplare reală, pelicula transpune, în mare, într-o manieră artistică, ideea de...

Descriere

In numele tatalui

În numele tatălui, titlul cărții de față, trimite, după un prim impact vizual și auditiv, la filmul omonim din 1993, regizat de Jim Sheridan. Inspirată dintr-o întâmplare reală, pelicula transpune, în mare, într-o manieră artistică, ideea de nedreptate politică pe seama unor oameni condamnați pentru crimă, terorizați să o recunoască, deși nu o comiseseră. Am spune că este o temă recurentă în istoria românească a ultimelor cinci-șase decenii.

Dacă iubitorii români de film pot urmări In the Name of the Father cu o anume detașare, determinată de certitudinea că este, totuși, un film artistic și că detaliile „narațiunii” păstrează în sine germenii autoapărării în contact cu disconfortul senzorial și psiho-mental, nu același lucru se întâmplă citind cartea îngrijită de Vlad Mitric-Ciupe. Subtitlul cărții – Supraviețuire și integrare socioprofesională în familiile arhitecților deținuți politici din România – ne readuce imediat cu picioarele pe sol românesc și ne pregătește pentru o lectură în cheie analitică, deși volumul conține interviurile realizate de autor cu câțiva dintre urmașii acestor arhitecți.

Flori Bălănescu

Specificaţii

  • Editor: Vremea
  • ISBN: 9789736458453
  • An aparitie: 01 Octombrie 2017
  • Numar pagini: 194
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie