Imne - Carti.Crestinortodox.ro

Imne

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
29,00Lei
In stoc

Dumnezeu este atat de mare ca singura poezia poate incerca sa- L exprime. Nu avem limbaj pentru maretia Lui Dumnezeu. Bogatia poeziei, mai complexa decat limbajul logic, distinctiv, limitativ, a fost intotdeauna folosita pentru a-L exprima pe Dumnezeu.

Descriere

Imne

Dumnezeu este atat de mare ca singura poezia poate incerca sa- L exprime. Nu avem limbaj pentru maretia Lui Dumnezeu. Bogatia poeziei, mai complexa decat limbajul logic, distinctiv, limitativ, a fost intotdeauna folosita pentru a-L exprima pe Dumnezeu. Poezia utilizeaza limbajul simbolic, analogic. Dumnezeu este ca un munte inalt. Este ca un foc: il incalzeste pe om, si omul trebuie sa se pazeasca ca sa se incalzeasca, fara sa fie mistuit. Dumnezeu este apa vie: apa datatoare de viata. Dumnezeu este viu: El da betia spirituala, entuziasmul. Nu ne putem lipsi de aceste limbaj in teologie.

Parintele Dumitru Staniloae

Specificaţii

 • Editor: Bizantina
 • ISBN:
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Emanuel 17-03-2014
  5 din 5 stele
  Imne inedite

  Sfantul Roman Melodul este poate cel mai cunoscut imnograf al Bisericii Ortodoxe. Aceasta carte cuprinde imne ale sale mai putin cunoscute, inedite, ce nu sunt cuprinse in cartile de cult, dar de o deosebita profunzime teologica. In imnele Sfantului Roman Melodul teologia, vorbirea despre Dumnezeu, este rod al doxologiei, al slavirii lui Dumnezeu si al dialogului cu El.

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor