Haiku siberian - Carti.Crestinortodox.ro

Haiku siberian

Fii primul care adauga o recenzie!
69,00Lei
In stoc

Într-o dimineață din anul 1941, un sătuc lituanian este smuls din somn de sosirea intempestivă a armatei sovietice. Algis, un băiat de 13 ani, este deportat în Siberia împreună cu mama și sora sa. La plecare, reușește să ia de acasă un album de...

Descriere

Haiku siberian

Într-o dimineață din anul 1941, un sătuc lituanian este smuls din somn de sosirea intempestivă a armatei sovietice. Algis, un băiat de 13 ani, este deportat în Siberia împreună cu mama și sora sa. La plecare, reușește să ia de acasă un album de fotografii, câteva mere și pe gâscanul Martin. Este începutul unui haiku siberian – un jurnal poetic al exilului și omeniei.Cum primește Algis frigul, foamea și puricii? Cum supraviețuiește dorului de tată? Cum se îndrăgostește? Inspirată de povestea adevărată a tatălui autoarei, Haiku siberian este jurnalul unei călătorii de suferință și, în același timp, de vindecare. Dincolo de jurnalul micului Algis, ne regăsim bunicii și istoria noastră recentă, care se poate vindeca doar prin neuitare.Cartea Haiku siberian a obținut numeroase premii încă de la apariția sa din 2018. În 2021 a fost nominalizată la prestigiosul Premiu de Literatură germană pentru Tineret (DeutscherJugendliteratur preis). Alte premii:

a fost inclusă în catalogul White Ravens din 2017
premiul Cea mai bună carte a anului (IBBY Lituania, 2017)
premiul pentru cele mai bune ilustrații de carte de copii (IBBY Lituania, 2017)
premiul Cartea de copii a anului (Lituania, 2018)
a fost nominalizată la premiul Bologna Ragazzi (Italia, 2020)
a fost nominalizată la Festivalul internațional de Benzi Desenate de la Angoulême (2020)
premiul internațional Jānis Baltvilks (Letonia, 2020)
a fost inclusă în selecția Honour List a IBBY din 2020
a fost nominalizată la Concursul internațional de carte Reading St. Petersburg (Rusia, 2021)
a fost nominalizată la prestigiosul Premiu german pentru literatură de tineret (Deuitscher Jugendliteraturpreis, 2021)Jurga Vilė (n. 1977) a studiat filologia franceză la Universitatea din Vilnius, apoi film și comunicare audiovizuală la Universitatea Sorbona III din Paris. De-a lungul timpului, a fost implicată în diverse proiecte culturale și a realizat traduceri din limbile franceză, engleză și spaniolă. Romanul grafic Haiku siberian a apărut în 2017 și a fost prima carte a autoarei. Distinsă cu numeroase premii, cartea a fost adaptată pentru teatru și urmează să fie transformată într-un film de animație.Lina Itagaki (n. 1979) este ilustratoare și creatoare de benzi desenate din Lituania. A studiat limba japoneză la Universitatea din Tokio și are studii economice. Interesul pentru desen a determinat-o să urmeze cursurile de grafică de la Academia de Artă din Vilnius, pe care a absolvit-o în 2014. Haiku siberian a fost prima ei carte publicată și proiectul cu cel mai mare succes. Lina are în lucru și alte romane grafice, fiind în mod special atrasă de temele istorice.

Specificaţii

  • Editor: Frontiera
  • ISBN: 9786068986319
  • An aparitie: 11 Martie 2021
  • Numar pagini: 240
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 17 x 23 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie