Gurdjieff reconsiderat. Viata. Invataturile. Mostenirea - Carti.Crestinortodox.ro

Gurdjieff reconsiderat. Viata. Invataturile. Mostenirea

Fii primul care adauga o recenzie!
60,00Lei
In stoc

„Mai mult decât Gurdjieff reconsiderat, această carte este Gurdjieff redescoperit. Sunt date la o parte zvonurile, umbrele, repetările circulare ale unui criticism vag şi nedocumentat. Descoperim un om de o umanitate infinită. Gurdjieff era un om înainte

Descriere

Gurdjieff reconsiderat. Viata. Invataturile. Mostenirea

Prefață de Cynthia Bourgeault

Traducerea a fost efectuată de o echipă a Institutului Gurdjieff din România, compusă din: Cantemir Mambet (traducere şi coordonare), Cristina Mambet, Maria Pîrvu, Alexandru Ciubotaru

Proiect editorial apărut sub egida Institutului Gurdjieff din România„Mai mult decât Gurdjieff reconsiderat, această carte este Gurdjieff redescoperit. Sunt date la o parte zvonurile, umbrele, repetările circulare ale unui criticism vag şi nedocumentat. Descoperim un om de o umanitate infinită. Gurdjieff era un om înaintea timpurilor sale. Gândirea sa extrem de inovativă, învăţătura sa atotcuprinzătoare, muzica şi Mişcările sale sunt aur pur şi lumină pură pentru vremurile noastre tulburi.” (Basarab Nicolescu, autor al lucrării From Modernity to Cosmodernity)

* * *

„Dacă lui Gurdjieff i s-ar arăta această lucrare, probabil că nu ar spune, ca în cazul lui P.D. Ouspensky, «Bun jurnalist!», ci mai degrabă «Aah... gândire obiectivă!». Sau pur şi simplu «Bravo!». Mai mult decât o reconsiderare, această carte este o binevenită reîncepere de la zero care reînnoieşte perspectiva asupra lui Gurdjieff. Ideea genială este aceea de a face apel la exemplele lui Pitagora şi Diogene pentru a aduce lumină asupra rădăcinilor şi forţei acestui om şi a învăţăturii sale.” (Alexandre de Salzmann, Preşedinte al Institutului G.I. Gurdjieff, Paris)

* * *

„Această lucrare este excepţional de bine scrisă, într-un stil limpede, cu o exprimare dintr-o bucată şi un sens clar. Este mai mult decât o excelentă introducere făcută lui Gurdjieff în rândul cititorilor care ştiu puţine despre el sau munca lui; de fapt, este atât Gurdjieff considerat, cât şi reconsiderat.” (Paul Beekman Taylor, autor al lucrării The Philosophy of G.I. Gurdjieff)

* * *

„Literat deosebit, cu o cunoaştere de o amplitudine copleşitoare a tradiţiei intelectuale occidentale, Roger Lipsey este de departe omul potrivit pentru această lucrare.” (Cynthia Bourgeault)

* * *

„Gurdjieff avea un simț nativ de solidaritate cu oamenii obişnuiți, care ştiu cum să facă ceva bine. Uneori vorbea despre a băga oamenii «în galoşi», o expresie rusească însemnând că ei greşiseră cumva şi că nu meritau nimic mai bun. Nu era cel mai bun loc în care să te afli. «Pot să bag pe oricine în galoşi», spunea el membrelor «Funiei», «spiritualişti, ocultişti, teosofi, pe toți… Dar încă nu ştiu cum să bag în galoşi cizmar, tâmplar.»” (Roger Lipsey)

* * *

G.I. GURDJIEFF (1866-1949), scriitor, pedagog şi coregraf, a fost unul dintre cei mai originali şi provocatori învăţători spirituali ai Occidentului modern. A fost în legătură cu mulţi artişti şi gânditori importanţi, incluzându-i aici pe arhitectul Frank Lloyd Wright şi pe scriitoarea Katherine Mansfield. De asemenea, a influenţat profund sute de elevi. Totuşi, pentru mult timp, din cauza unor atacuri mişeleşti, făcute de oameni neinformaţi, în cea mai mare parte după moartea lui, a fost dispreţuit de principalele cercuri intelectuale şi acuzat de şarlatanie. Lucrarea Gurdjieff reconsiderat, publicată cu ocazia a şaptezeci de ani de la moartea lui Gurdjieff, restabileşte adevărul despre acest personaj important, portretizând un Gurdjieff cu prezenţă umană, un gânditor sofisticat şi un mistic veritabil. Folosind un impresionant număr de surse publicate şi nepublicate, elogiatul scriitor Roger Lipsey face o explorare a călătoriilor de instruire ale lui Gurdjieff în Asia Centrală, a faimoasei sale instituţii din Franţa, destinată învăţăturii, a dezvoltării de către Gurdjieff a dansurilor şi muzicii, iar mai presus de toate, a evoluţiei continue şi fascinante a lui Gurdjieff, ca învăţător spiritual.

* * *

ROGER LIPSEY este biograf, istoric de artă, traducător şi participant la învăţătura lui Gurdjieff timp de mai mult de cincizeci de ani. Printre cele mai recente lucrări ale sale se află cartea Hammarskjöld: A Life, care a fost unanim apreciată drept biografia completă a lui Dag Hammarskjöld. Lipsey aduce lucrării Gurdjieff reconsiderat amploarea şi obiectivitatea unui profesor-autor veteran şi căldura unei îndelungate familiarităţi cu viaţa, învăţăturile şi moştenirea lui G.I. Gurdjieff.

 

Specificaţii

  • Editor: Scoala Ardeleana
  • ISBN: 9786067975901
  • An aparitie: 08 Octombrie 2020
  • Numar pagini: 506
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie