Ghimpele din trup. Aspecte practice ale invataturii crestine despre boala
Medicul, psihologul si teologul rus Konstantin Zorin, binecunoscut deja cititorilor romani, ne ofera o noua carte de sinteza intre traditia biblico‑patristica si descoperirile stiintei, ajutandu‑i pe ortodocsii contemporani sa gaseasca echilibrul necesar
Descriere
Ghimpele din trup. Aspecte practice ale invataturii crestine despre boala
De‑a lungul vietii pamantesti, oricine s‑a ciocnit de problema bolii si de impactul negativ pe care ea il are de obicei in viata noastra si in viata celor care ne sunt apropiati. Medicul, psihologul si teologul rus Konstantin Zorin, binecunoscut deja cititorilor romani, ne ofera o noua carte de sinteza intre traditia biblico‑patristica si descoperirile stiintei, ajutandu‑i pe ortodocsii contemporani sa gaseasca echilibrul necesar in fata incercarilor bolii. Punand in lumina dubla origine – fizica si duhovniceasca – a bolii, autorul arata totodata si mijloacele de a‑i inlatura cauzele acolo unde lucrul acesta este posibil, precum si metodele de a o valorifica duhovniceste acolo unde Dumnezeu nu ingaduie vindecarea. Orientata, la fel ca celelalte carti ale autorului, spre lamurirea si rezolvarea problemelor cu care se confrunta ortodocsii in conditiile zilelor noastre, lucrarea de fata va constitui un ajutor pretios pentru oricare dintre numerosii crestini a caror viata a fost afectata de boala intr‑un fel sau altul.
Specificaţii
- Editor: Sophia
- ISBN: 9789731364278
- An aparitie: 25 Iulie 2014
- Numar pagini: 254
- Tip carte: Broşată
- Limba: Română
- Dimensiuni: 13 x 20 cm
Denumirea cartii "Ghimpele din trup" este luata din a doua Epistola a Apostolului Pavel catre corinteni. Iata cum suna in intregimea sa acest pasaj: Si pentru ca sa nu ma trufesc cu maretia descoperirilor, datu-mi-s-a mie un ghimpe in trup, un inger al satanei, sa ma bata peste obraz, ca sa nu ma trufesc. Pentru aceasta, de trei ori am rugat pe Domnul ca sa-l indeparteze de la mine, si mi-a zis: „De ajuns este tie harul Meu, fiindca puterea Mea se desavarseste in slabiciune." Deci, foarte bucuros ma voi lauda mai ales cu slabiciunile mele, ca sa locuiasca in mine puterea lui Hristos. De aceea ma bucur in slabiciuni, in defaimari, in nevoi, in prigoniri, in stramtorari pentru Hristos, caci cand sunt slab, atunci sunt tare (II Cor. 12,7-10).
Biserica ii invata dintotdeauna pe copiii sai sa se roage fierbinte pentru izbavirea „de tot necazul, mania si nevoia". Totusi, deseori ni se pare ca suspinele noastre n-ajung la cer si ca Dumnezeu tace. Nu este adevarat! Dumnezeu nu tace! Dumnezeu ne vorbeste prin patimiri!