Exilul interior. Dan Er. Grigorescu-Negropontes - Carti.Crestinortodox.ro

Exilul interior. Dan Er. Grigorescu-Negropontes

Fii primul care adauga o recenzie!
26,00Lei
In stoc

Volumul cuprinde un amplu interviu despre exilul celebrului fotograf Dan Grigorescu-Negropontes, fiul generalului Eremia Grigorescu. Prin amabilitatea Arianei Negropontes, soția lui Dan Grigorescu-Negropontes, volumul cuprinde numeroase fotografii...

Descriere

Exilul interior. Dan Er. Grigorescu-Negropontes

Volumul cuprinde un amplu interviu despre exilul celebrului fotograf Dan Grigorescu-Negropontes, fiul generalului Eremia Grigorescu.

Prin amabilitatea Arianei Negropontes, soția lui Dan Grigorescu-Negropontes, volumul cuprinde numeroase fotografii din arhivele familiilor Negropontes și Grigorescu.

„În vara anului 2008, mă aflam la Paris să pregătesc spre publicare un volum din opera scriitorului, fotografului și gazetarului Dan Er. Grigorescu-Negropontes (1917-1990). Am avut atunci prilejul să stau mai mult de vorbă despre Dan cu Ariana Negropontes, soția acestuia, care i-a fost alături mai bine de treizeci de ani și l-a însoțit în multe din periplurile sale. Aveam să descopăr, spre surprinderea mea, cât de puține lucruri știam despre destinul absolut neobișnuit al omului și artistului pe care îl întâlnisem cu ani buni în urmă, cu care mă împrietenisem și pe care avusesem impresia că îl cunosc cât de cât. Descopeream, în același timp, în Ariana Negropontes o povestitoare talentată, cu o memorie prodigioasă. Cum am găsit extrem de interesante lucrurile pe care mi le povestea, despre felul cum s-a născut o carte sau alta, despre oamenii cu care Dan a venit în contact, despre concepțiile sale și valorile în care credea, i-am cerut Arianei permisiunea să înregistrez convorbirile noastre.

Așa s-a născut această carte pe care o ofer cititorului cu speranța că îl va ajuta să înțeleagă mai bine o epocă, prin întâlnirea cu omul și artistul de excepție Dan Er. Grigorescu-Negropontes.”
Crisula Ștefănescu

Dan Er. Grigorescu
Dan Er. Grigorescu s-a născut în 1917 la Bârlad, ca fiu al Elenei Negropontes, descendenta unei familii de bancheri, și al Generalului Eremia Grigorescu, învingătorul de la Mărășești și Oituz, ale cărui cuvinte „Pe aici nu se trece" au rămas celebre.

În 1919, când Dan avea un an și opt luni, Generalul moare pe neașteptate, răpus de gripa spaniolă care făcea ravagii la începutul secolului trecut.

În urma morții Generalului, Elena Grigorescu, însoțită de Dan, pleacă la Paris.

Stă cam nouă luni din an; vara se întoarce în țară. Astfel, Dan avea să-și petreacă bună parte din copilărie în Franța, unde își face școala primară și primii ani de liceu la Janson de Sailly, iar verile, la moșiile de la Grozești și Ivești.

Specificaţii

  • Editor: Vremea
  • ISBN: 9789736457708
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2016
  • Numar pagini: 152
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie