Duhul a suflat in pustie. Lumea duhovniceasca a Parintilor desertului - Carti.Crestinortodox.ro

Duhul a suflat in pustie. Lumea duhovniceasca a Parintilor desertului

Fii primul care adauga o recenzie!
30,00Lei
In stoc

Volumul de faţă oferă cititorului interesat o incursiune fascinantă în lumea duhovnicească a Părinţilor deşertului, o lume vie şi practică al cărei deziderat major era un mod de viață întemeiat pe iubire și jertfă, pe lupta împotriva patimilor și...

Descriere

Duhul a suflat in pustie. Lumea duhovniceasca a Parintilor desertului

Volumul de faţă oferă cititorului interesat o incursiune fascinantă în lumea duhovnicească a Părinţilor deşertului, o lume vie şi practică al cărei deziderat major era un mod de viață întemeiat pe iubire și jertfă, pe lupta împotriva patimilor și sfințenia vieții.
Prima parte a lucrării prezintă tema paternității duhovnicești în toate semnificațiile sale de profunzime, în timp ce partea a doua oferă o analiză pătrunzătoare asupra unor teme specifice spiritualității deșertului (puterea exemplului personal, tăcerea, răgazul sau chipul blând și senin al avvei), precum și portretul spiritual a trei figuri exemplare din tradiția pustiei egiptene (avva Antonie, avva Macarie Egipteanul și avva Arsenie). În fine, ultima parte schițează, în mod clar și concis, tema îmbătrânirii din perspectivă duhovnicească, iar în acest sens, Părinții deșerului, prin modul lor de a trăi, ne pot (re)învăța cum să îmbătrânim frumos.
Scrisă cu vervă și erudiție, cu sensibilitate și rafinament, cartea de față restituie în mod admirabil și profund specificul acestei spiritualități a deșertului în care cititorul poate explora cu folos comorile de înțelepciune ascetică furnizate de acești remarcabili monahi egipteni din secolul IV.
Cartea d-lui Daniel Lemeni, fără îndoială, poate fi o lectură ziditoare și plină de interes nu numai din punct de vedere științific, ci și duhovnicesc. Daniel Lemeni predă cursuri de spiritualitate ortodoxă la Universitatea de Vest din Timișoara (Departamentul de Teologie Ortodoxă). A mai publicat cartea Trdiția paternității duhovnicești în spiritualitatea creștină răsăriteană. Un studiu asupra îndrumării spirituale în Antichitatea creștină târzie, editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2012, precum și diverse studii în reviste de specialitate (Studia Patristica, Studia Monastica, Studii Teologice, Tabor s.a)
Într-o lume ce se secularizează, lucrările de acest gen sunt o binecuvântare și-L rugăm pe Dumnezeu să le dea cititorilor bucurii duhovnicești depline.

Andrei, Arhiepiscop și Mitropolit

Specificaţii

  • Editor: Renasterea
  • ISBN: 9786066071291
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2014
  • Numar pagini: 264
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13.5 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie