×
Dragostea adevarata. Taina dragostei inainte si dupa casatorie - Carti.Crestinortodox.ro
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
 • 11-01-2014
  5 din 5 stele
  Daca Dumnezeu este dragoste, si omul este dragoste

  Omul fiind creat dupa chipul lui Dumnezeu, este si el dragoste. Daca iubirea lipseste, toate trasaturile chipului din noi sunt deformate. Cred ca este cel mai minunat lucru sa vezi ca oamenii se iubesc, dar si cel mai trist, sa-i vezi ca desi stau impreuna sunt in neincetate certuri. Daca Tatal, Fiul si Sfantul Duh sunt intr-o deplina armonie, spre aceasta armonie este chemat si omul.

 • 5 din 5 stele
  Prefata la cartea Dragostea adevarata

  Putem aborda viaţa copilăreşte, o putem aborda şi în mod matur, iar asta nu depinde prea mult de vârstă.
  Când abordăm viaţa copilăreşte, ne bucurăm de cadourile pe care ni le dă, devorându-le cu lăcomia cu care înfulecă un copil bomboane, şi plângem atunci când primim de la ea lovituri - dar nu facem nimic ca loviturile să fie mai puţine, iar cadourile mai multe.

  Când abordăm viaţa în mod matur, ne asumăm răspunderea pentru viaţa noastră, recunoaştem că atât loviturile, cât şi cadourile sunt urmările propriilor noastre acţiuni. Luăm în mâini cârma vieţii şi ne îndreptăm corabia încotro dorim.

  Bineînţeles, abordarea matură a vieţii este mai eficace...

  Toţi sunt de acord că dragostea este valoarea supremă a vieţii noastre, iar pentru oamenii mai profunzi este şi scopul suprem al existenţei. Ca atare, este foarte important să abordăm în mod matur dragostea, să înţelegem cât de mult ţine de noi pregătirea pentru dragoste, s-o recunoaştem atunci când vine şi s-o păzim de toate primejdiile.

  Cartea de faţă este menită tocmai să vă ajute în această privinţă. Dragostea este o minune, este o taină care nu se dezvăluie până la capăt - şi totuşi, ne vom strădui, pe cât stă în puterile omeneşti, să găsim răspunsul la întrebarea: ce este dragostea şi prin ce se deosebeşte ea de replicile ei false - patima, dependenţa. Ne vom strădui să descoperim legile vieţii dragostei, să descoperim ce ajută venirea ei şi din ce pricină moare ea. Vom vorbi despre un lucru pe care în vremea noastră puţini îl ştiu: ce reprezintă de fapt familia şi care e rostul ei autentic, fiindcă tocmai familia este locul unde poate fi atinsă culmea iubirii adevărate.

  Dacă veţi citi la vreme această carte şi vă veţi înarma cu lucrurile aflate din ea, veţi putea - dacă veţi dori - să evitaţi multe greşeli dureroase, şi viitoarea voastră familie va avea mult mai multe şanse de a rămâne întreagă şi fericită, de a fi loc unde trăieşte Dragostea.

  Cartea a fost pregătită pe baza materialelor de pe si-te-ul „Dragostea adevărată" (realove.ru). Site-ul nu este comercial: el a fost creat pentru a-i ajuta pe oameni să iubească, fiindcă în vremea noastră este foarte greu de găsit informaţie demnă de crezare care să lămurească ce este dragostea şi cum trebuie să iubim. Prin mass-media sunt răspândite concepţii pervertite despre aceste lucruri de cea mai mare însemnătate. Concepţiile pervertite îi duc pe oameni la crahul relaţiilor de cuplu şi la suferinţe. în mintea multora suferinţa devine un tovarăş nelipsit al dragostei. Or, lucrurile nu stau deloc aşa! Adevărata dragoste e bucurie şi e putere - şi practic orice om poate, sprijinindu-se pe concepţiile adevărate, s-o dobândească.

  Răspunsuri la întrebările privitoare la dragoste am căutat nu doar la specialişti (preoţi, psihologi), ci şi la oameni de alte profesii despre care ştiam sigur că în viaţa lor există dragostea autentică, dragoste care nu este întâmplătoare, ci este urmare a felului lor de viaţă şi a unor concepţii corecte despre dragoste.

  Ne-am străduit să tratăm problema dragostei cât se poate de profund, dar de o manieră simplă şi accesibilă. Site-ul „Dragostea adevărată" este citit şi de adolescenţi, şi de persoane în vârsta. Judecând după sutele de scrisori apreciative din partea cititorilor, aceste materiale îi ajută, într-adevăr, să evite greşelile ori să înţeleagă cauzele eşecurilor.

  Ar fi bine ca fiecare pereche proaspăt căsătorită să primească în dar o asemenea carte, dacă nu a apucat s-o citească mai înainte. Credem că dezastruoasa statistică a divorţurilor, familiilor incomplete şi copiilor nefericiţi s-ar schimba în bine. Deocamdată, acestea sunt numai vise -însă puteţi, dacă această carte vă va plăcea, să cumpăraţi câteva exemplare şi să le dăruiţi tinerilor apropiaţi care vor să-şi întemeieze o familie sau care s-au căsătorit nu demult.