Dosarul Marin Preda ( viața si moartea unui scriitor în anchete, procese-verbale, arhive ale Securității, mărturii si foto-documente) - Carti.Crestinortodox.ro

Dosarul Marin Preda ( viața si moartea unui scriitor în anchete, procese-verbale, arhive ale Securității, mărturii si foto-documente)

Fii primul care adauga o recenzie!
30,00Lei
In stoc

,,Cartea ne obligă să ne punem, totuși, întrebarea dacă Preda a murit pur și simplu, din cauze pe care legiștii le scriu negru pe alb, sau dacă a fost asasinat, așa cum ne pot îndemna să credem unele mărturii, mai vechi sau mai noi, sau unele...

Descriere

Dosarul Marin Preda ( viața si moartea unui scriitor în anchete, procese-verbale, arhive ale Securității, mărturii si foto-documente)

,,Cartea ne obligă să ne punem, totuși, întrebarea dacă Preda a murit pur și simplu, din cauze pe care legiștii le scriu negru pe alb, sau dacă a fost asasinat, așa cum ne pot îndemna să credem unele mărturii, mai vechi sau mai noi, sau unele inexplicabile potriveli ale faptelor. D-na Sipoș are prudența de a nu raspunde tranșant, deși d-sa a pus cap la cap cele mai numeroase si utile informații legate de moartea scriitorului. Și cred că e îndreptățită să spună că problema ține de alte competențe decît acelea ale unui jurnalist care face o anchetă sau ale unui critic literar. În ce mă privește, sînt la fel deprudent și cred că ar cam fi timpul ca Parchetul să dispună o cercetare profesionistă spre profitul istoriei literare, căreia nu-i este indiferent dacă un mare scriitor amurit ori a fost omorît." / (...) Să nu fie în tot Parchetul General nici un cititor al romanelor lui Preda care să se autosesizeze?"
 

Specificaţii

  • Editor: Eikon
  • ISBN: 9786067116663
  • An aparitie: 20 August 2017
  • Numar pagini: 234
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie