Dosarele de interdictie ale lui Mihai Eminescu - facsimil si transcriere - Carti.Crestinortodox.ro

Dosarele de interdictie ale lui Mihai Eminescu - facsimil si transcriere

Fii primul care adauga o recenzie!
29,00Lei
In stoc

Eminescu avea 33 de ani atunci când a fost internat și s-a deschis dosarul judiciar de interzicere civilă avându-l ca obiectiv, din momentul în care alții au decis că știa, scria și spunea prea multe, că punea în pericol planurile conducatorilor...

Descriere

Dosarele de interdictie ale lui Mihai Eminescu - facsimil si transcriere

„Eminescu avea 33 de ani atunci când a fost internat și s-a deschis dosarul judiciar de interzicere civilă avându-l ca obiectiv, din momentul în care alții au decis că știa, scria și spunea prea multe, că punea în pericol planurile conducatorilor vremii. A fost deci închis și supus unor tratamente inumane care au dus, șase ani mai tărziu, la moartea sa, la scurt timp după ce se deschisese și cel din urmă dosar de interzicere pe numele său.

Volumul cuprinde facsimilele dosarelor judiciare deschise în 1883 și 1889 pentru ridicarea drepturilor civile ale lui Mihai Eminescu, transcrierea și prezentarea lor, precum și câteva pagini din Codul Civil de la 1864 care înlesnesc înțelegerea textelor.“ (Miruna Lepuș)Miruna Lepuș (n. 1986) a publicat trei volume: „Despre Eminescu și ce am învățat descoperindu-l (2009), „Nae Ionescu sau împlinirea prin tineri“ (2010) și „Tânăra generație interbelică (2015), parte a tezei de doctorat susținute în 2015.

A publicat studii în volume colective și a îngrijit edițiile: Nae Ionescu, „Drumurile destinului românesc“, 2011; Mihai Eminescu, „Iubesc acest popor“, 2015; Nae Ionescu, Elena-Margareta Ionescu, „O carte de dragoste. A ta de tot. Al tau de tot. File de corespondență“, 2015; Mihail Sebastian, „Articole din Cuvântul lui Nae Ionescu“, 2016; Elena-Margareta Ionescu, Nae Ionescu, „Nae și Margareta. Destinele familiei de-a lungul unui secol“, 2020 s.a.Prezentarea colectiei „Anticanon“

Colectia „Anticanon“ propune cititorilor de literatura interpretari noi pentru texte a caror clasicizare a condus la iesirea din campul de interes imediat al lectorului de azi.

Specificaţii

  • Editor: Cartex
  • ISBN: 9786068893525
  • An aparitie: 10 Mai 2021
  • Numar pagini: 104
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie