Din istoria serviciului special de informatii. 1940-1945 - Carti.Crestinortodox.ro

Din istoria serviciului special de informatii. 1940-1945

Fii primul care adauga o recenzie!
36,00Lei
In stoc

Motto: “Cei care nu pot învăţa din istorie sunt condamnaţi să o repete. George Santayana, istoric american Concluzia cercetării întreprinse o formulează chiar autorul: “În ansamblu, S.S.I. și-a îndeplinit cu succes misi-unea încredințată de mareșalul...

Descriere

Din istoria serviciului special de informatii. 1940-1945

Motto:
“Cei care nu pot învăţa din istorie
sunt condamnaţi să o repete.”
George Santayana, istoric american
„Concluzia cercetării întreprinse o formulează chiar autorul: “În ansamblu, S.S.I. și-a îndeplinit cu succes misi-unea încredințată de mareșalul Antonescu la crearea sa și a contribuit la promovarea și apărarea intereselor românești, într-o perioadă deosebit de grea a istoriei noastre”.
Cititorul poate subscrie sau nu la o astfel de caracterizare, dar plăcerea lecturii acestei lucrări și bogăția informațiilor sunt, fără îndoială, bunuri ce nu le va uita!”
Prof. univ. dr. Ion Calafeteanu
***
„Pe uriaşa agendă a cercetării istorice, studierea activităţii serviciilor speciale de informaţii ocupă un loc important, datorită contribuţiei adusă de acestea la desfăşurarea marilor momente ale celui de-Al Doilea Război Mondial. Astăzi, putem afirma că multe dintre victoriile militare au fost posibile pe câmpurile de luptă numai după obţinerea unei victorii pe “frontul din umbră”.
Descrierea semnificaţiei şi rolului unora dintre acţiunile serviciilor speciale se dovedeşte a fi o întreprindere anevoioasă. Unele fapte vor rămâne, poate, în mod definitiv, necunoscute. Sunt evenimente care, prin trecerea timpului, nu vor mai putea fi prezentate. Altele, însă, ies la iveală şi conduc la reevaluări ale ipotezelor unanim acceptate până atunci.”
Daniel Diaconescu

Specificaţii

  • Editor: Cetatea de scaun
  • ISBN: 9786065373808
  • An aparitie: 19 Aprilie 2018
  • Numar pagini: 280
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie