De vorba cu Mihai Sarbulescu - Carti.Crestinortodox.ro

De vorba cu Mihai Sarbulescu

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

Cartea incepe cu prezentarea familiei, cu amintirea lui Mihai despre bunicul din partea mamei, singurul pe care l-a cunoscut. Este legat foarte mult de sora sa Anca, cu cinci ani mai mare ca el.

Descriere

De vorba cu Mihai Sarbulescu

Cartea incepe cu prezentarea familiei, cu amintirea lui Mihai despre bunicul din partea mamei, singurul pe care l-a cunoscut. Este legat foarte mult de sora sa Anca, cu cinci ani mai mare ca el. La paisprezece ani isi pierde tatal si este marcat de acest eveniment. Mama isi dedica viata cresterii celor doi copii. Cind era in  scoala generala un unchi ii descopera talentul pentru artele plastice, desi familia credea ca o sa se indrepte spre muzica. Este dat la un club de pictura apoi face liceul de arta Nicolae Tonitza si Institutul de arta Nicolae Grigorescu unde intra din prima. A fost marcat de doi profesori: Stefan Sevaste in liceu si Marius Cilievici in facultate.

Dupa terminarea facultatii este repartizat la Urziceni, unde merge sa picteaze la peisaj impreuna cu Simion Craciun. Atelierele le-a avut de obicei intr-o camera a casei in care a locuit cu exceptia ultimului repartizat de Uniunea Artistilor Plastici  in anul 2000.  Calatoreste mult cu scopul de a vedea muzeele importante ale lumii. Nu o face singur ci cu alti pictori cu care are discutii ziditoare.

Din tinerete cunoște pesonalitati marcante, mai ales din sfera monahala.  In 1985 fondeaza impreuna cu mai varstnicii Paul Gherasim, Horea Pastina, Ion Grigorescu si Cristian Paraschiv grupul Prolog de care a ramas atasat.

Specificaţii

 • Editor: Bizantina
 • ISBN: 9786068112237
 • An aparitie: 24 Septembrie 2013
 • Numar pagini: 192
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Ana-Maria Coman 31-03-2014
  5 din 5 stele
  O carte despre cum iti schimba viata legatura cu biserica

  Mihai Sârbulescu este unul dintre cei mai importanti pictori si desenatori români ai generatiei anilor 80, distins cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de cavaler.
  De vorba cu Mihai Sârbulescu este cartea unui destin auto-povestit, cartea unui destin de creator, nu o carte cu un parcurs biografic.

  Omul care i-a schimbat viata este poetul Ioan Alexandru care-l indruma catre biserica pe Mihai Sârbulescu.
  In anii 1975 - 1796, Mihai Sârbulescu isi cauta un duhovnic si-l afla la Manastirea Antim in persoana minunatului Arhimandrit Sofian Boghiul. Din acest punct, din aceasta legatura cu ortodoxia, toti demonii impresionisti din interiorul pictorului se vor tempera, se vor angeliza.

  Despre Parintele Sofian Boghiu - Apostolul Bucurestilor puteti citi pe CrestinOrtodox.ro

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor