×
Cuvinte de aur. Credinta, nadejdea, dragostea. Vol. 1 - Carti.Crestinortodox.ro
Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
 • 30-01-2015
  5 din 5 stele
  Prefata cartii Cuvinte de aur

  Personal, cred că cel care doreşte să-şi îmbunătăţească cunoştinţele legate de problemele de natură duhovnicească, socotesc că este neapărat necesar să alerge la opera Sfântului Ioan Gură de Aur. Aşa cum întăreşte Sfântul Nicodim Aghioritul, Sfântul Ioan Gură de Aur este: „Sfântul cu limba şi cu mintea de aur". Astfel, cititorul ar putea să afle în lucrările lui o mare varietate de subiecte: de la cele mai simple până la cele mai complicate, de la lucrări ermineutice până la lucrări liturgice, dogmatice, sociale, pedagogice etc. Toată opera sfântului este caracterizată de o cunoaştere profundă a Sfintei Scripturi.

  In seria: Cuvinte de aur va fi adăugată în mod sistematic învăţătura aproape completă a sfântului. Intr-un oarecare mod, lucrarea de faţă va însemna o prezentare a întregii opere.

  Ca izvoare, au fost folosite lucrările: Patrologia Graeca a lui Migne şi Ediţia E.P.E. (Editura „Sfântul Grigorie Palama", Thesalonic).

  Lucrarea a pornit la început dintr-o necesitate personală, însă îndemnurile multor fraţi întru Hristos şi constatarea că vor fi de folos întregii comunităţi a Bisericii, au făcut ca opera să vadă lumina zilei.

  Celui care doreşte să facă cercetare ştiinţifică, lucrarea îi va fi foarte folositoare, căci la sfârşitul fiecărui paragraf va apărea trimiterea la lucrare şi ediţia cu pagina sau coloana. De exemplu: Omilie la Psalmul 46, E.P.E. 6,124; P.G. 55, 213.

  De asemenea, au fost îndreptate aproape toate trimiterile la Sfânta Scriptură şi deseori au fost făcute adăugiri la textul vechi, ca în acest mod cititorul să aibă şi o trimitere directă la Sfânta Scriptură.

  Cu smerenie dorim ca Sfântul să binecuvânteze strădania şi să-i folosească pe toţi cei care se vor bucura de învăţătura lui.
  Schitul Nou, Sfântul Munte, octombrie 1993