×
Cum sa comunicam copiilor credinta ortodoxa. Convorbiri, reflectii si alte sfaturi - Carti.Crestinortodox.ro
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
 • 07-04-2014
  5 din 5 stele
  Cea mai bună carte pentru părinți și copii

  Ucenica a Cuviosului Sofronie de la Essex, la rândul său ucenic al Sfântului Siluan Athonitul, Maica Magdalena a primit ascultarea de a se ocupa și a discuta despre credința ortodoxă cu copiii și tinerii care participă la viața liturgică a mănăstirii.
  Cele două cărți scrise de Maica Magdalena - "Cum să comunicăm copiilor credinţa ortodoxă" şi "Sfaturi pentru o educaţie ortodoxă a copiilor de azi" sunt lucrări de referință pentru orice părinte, pedagog sau catehet ortodox, încercând să-i îndrume pe uneori anevoiosul drum de a creşte copii în învăţătura creştin-ortodoxă. Ele sunt ușor de citit copiilor pentru că sunt scrise special pentru ei.

  Cărțile sintetizează experiența și înțelepciunea dobândite de Maica Magdalena prin rugăciunile sfântului său Părinte duhovnicesc și din activitățile pe care le-a desfășurat cu copiii și tinerii, ani de zile, cu delicatețe și responsabilitate atât pentru adevărul Bisericii lui Hristos, cât și pentru persoana fiecărui copil în parte.

  Maica ne mai sfătuieşte să nu forţăm copiii să se roage, să stea nemişcaţi la slujbe ore întregi.
  Copiii nu trebuie împovarați cu rugăciuni lungi si complicate. Copiii trebuie învățați să se roage sincer, să vorbescă din inimă: "uite Doamne, stau în fața Ta, dar nu prea am chef să mă rog astăzi...".
  Maica Magdalena ne mai sfătuieşte să vorbim lui Dumnezeu despre copii și nu invers, să ne rugam Domnului
  pentru ei și să-i cheme la El cu delicatețea pe care doar El o are.

  Copii trebuie să simtă că dragostea noastră pentru ei este necondiționată, iar în casă trebuie să simtă un spirit autentic de rugăciune, nu unul de fațadă. Altfel, ei se vor îndepărta trepta de noi și vor încerca să caute alte surse de "iubire" sau modele.

 • 26-02-2014
  5 din 5 stele
  Într-un moment când literatura catehetică ortodoxă

  Într-un moment când literatura catehetică ortodoxă adresată copiilor sau educatorilor lor începe să abunde, elaborată de obicei de autori fără prea multă experienţă spirituală, cartea de faţă este specială pentru că autoarea ei este specială.
  Maica Magdalena vieţuieşte în binecunoscuta mănăstire ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex (Anglia) fiind ucenica arhimandritului Sofronie, legatarul testamentar al Sfântului stareţ Siluan Athonitul. De la părintele Sofronie maica Magdalena a primit ascultarea de a se ocupa şi a discuta despre credinţa ortodoxă cu copiii şi tinerii care vizitează mănăstirea. Cartea de faţă, ca şi cea deja publicată (Sfaturi pentru o educaţie ortodoxă a copiilor de azi), este rodul acestei preocupări desfăşurate ani de zile cu delicateţe şi responsabilitate exemplară atât pentru adevărul Bisericii lui Hristos, cât şi pentru persoana fiecărui copil concret în parte. Adresându-se unor copii din lumea occidentală, ea anticipează multe din întrebările şi problemele noi cu care se vor confrunta şi părinţii, copiii şi tinerii noştri în anii care vor veni.
  Împărtăşindu-şi cu generozitate experienţa de învăţător creştin care a asimilat profund întreaga literatură duhovnicească şi patristică pentru a putea da răspunsurile necesare fiecărui copil în parte, maica Magdalena ne oferă în volumul de faţă un adevărat catehism în duhul Sfântului Siluan.