Cine este Iisus Hristos - Carti.Crestinortodox.ro

Cine este Iisus Hristos

Fii primul care adauga o recenzie!
12,00Lei
In stoc

Cine trăieşte viaţa Bisericii Ortodoxe ştie să răspundă imediat la întrebarea Cine este Iisus Hristos?, pentru că în permanenţă noi spunem în Biserică Cine este Acest Iisus Hristos şi în ce mod El lucrează în vieţile noastre

Descriere

Cine este Iisus Hristos

Cine este Iisus Hristos?

Conferință susținută de Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula (Facultatea de Teologie Ortodoxă Sf. Andrei Șaguna, Sibiu), în 16 aprilie 2013, la Cluj, în cadrul serilor duhovnicești organizate de ASCOR, filiala locală.

Cine trăieşte viaţa Bisericii Ortodoxe ştie să răspundă imediat la întrebarea Cine este Iisus Hristos?, pentru că în permanenţă noi spunem în Biserică Cine este Acest Iisus Hristos şi în ce mod El lucrează în vieţile noastre. Nu avem un Dumnezeu Care stă departe de noi, nu avem un Dumnezeu cu Care ne tragem de bretelele intimității atunci când vorbim despre El, nu avem un Dumnezeu ascuns în sloganuri, în brand-uri, în lipiciuri şi în abţibilde, ci avem un Dumnezeu Viu, Care lucrează în vieţile noastre prin prezenţa Lui în Tainele Bisericii, care devin parte integrantă a vieţii noastre în Iisus Hristos!
De foarte multe ori i-am întrebat pe copii la şcoală – că de la ei ne vin răspunsurile cele mai deştepte – în ce mod se raportează ei la Iisus Hristos. Unul mi-a zis că Îl simte că e Colegul lui de bancă; şi i-am dat dreptate. Atât, că Mântuitorul, sigur, nu şopteşte şi, oricum, dacă şopteşte, nu citeşte de pe fiţuici; asta este sigur! Alţii mi-au spus că, atunci când erau bolnavi, ei credeau că este Medicul lor. Şi le-am dat dreptate! Ba una dintre fetiţe, acum câţiva ani, mi-a spus că ea se dădea odată pe leagăn şi e convinsă că Mântuitorul Se dădea pe leagăn împreună cu ea. Sigur că, la mintea copilului, e posibil orice. Dar dacă nu vom fi ca nişte copii, dacă nu ne vom impropria modul acesta de a-L gândi pe Mântuitorul Hristos împreună-părtaş cu noi fiecărei clipe a vieţii noastre, Îl vom transforma într-o instituţie seacă, într-o icoană care n-are chip. Îl vom transforma pe Mântuitorul Hristos în ceea ce nu S-a vrut nicicum: în funcţionarul cuminte al Cerurilor. Or, Mântuitorul Hristos nu e un funcţionar cuminte al Cerurilor; El este Însuşi Cerul! El este Dumnezeu Care ne coboară Cerul, ca întotdeauna pământul să se umple de Cer şi Cerul să poată primi pământul. V-aţi gândit vreodată ce supăraţi am fi fost şi ce trişti dacă n-ar fi venit Mântuitorul Hristos?

Preot Constantin Necula

Specificaţii

  • Editor: Agnos
  • ISBN: 9789731941271
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2014
  • Numar pagini: 117
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 11 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie