Chipuri de lumina la Manastirea Varatec - Carti.Crestinortodox.ro

Chipuri de lumina la Manastirea Varatec

Fii primul care adauga o recenzie!
32,00Lei
In stoc

Zoe Bușulenga - un nume cu rezonanță în viața culturală a României. Fabian Anton a stat de vorbă cu Zoe Bușulenga, pe vremea când aceasta era deja retrasă din lume, la Mănăstirea Văratec, sub numele de Maica Benedicta. Iar dialogurile sunt extrem de...

Descriere

Chipuri de lumina la Manastirea Varatec

Zoe Bușulenga - un nume cu rezonanță în viața culturală a României. Fabian Anton a stat de vorbă cu Zoe Bușulenga, pe vremea când aceasta era deja retrasă din lume, la Mănăstirea Văratec, sub numele de Maica Benedicta.
Iar dialogurile sunt extrem de sugestive pentru cei dornici să pătrundă în universul literar românesc - Maica Benedicta evocă fascinant figuri celebre ale literaturii române în trecere pe la Mănăstirea Văratec:Vasile Alecsandri, Dimitrie Bolintineanu, Gala Galaction, Steinhardt, Noica, Paleologu, George Topârceanu sau Mihail Sadoveanu. Este o carte pe care Maica Benedicta și-a dorit-o mult, din considerentul de a imortaliza marile personalități ale aceste mănăstiri, pe duhovnicii, maicile, doctorii, pictorii, poeții și oamenii de seamă ai României ce s-au oprit pentru oclipă sau mai mult la Mînăstirea Văratec.
Convorbirile au fost realizate între anii 1999 și 2004 și sunt ilustrate cu portrete mai vechi și mai noi ale vieții monahale și nu numai ale acestei mănăstiri.
 

Specificaţii

  • Editor: Vremea
  • ISBN: 9789736458705
  • An aparitie: 15 Aprilie 2018
  • Numar pagini: 236
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie