Carte de capatai despre moarte si inviere. Viata de dupa moarte
Tainei atat de inalte a mortii si a invierii - pentru cei mai multi, una de nedezlegat - i se cuvenea, cu siguranta, o carte de capatai. Si nu s-ar fi aflat un intocmitor mai destoinic al ei decat parintele Serafim Alexiev, cel mai de seama teolog...
Descriere
Carte de capatai despre moarte si inviere. Viata de dupa moarte
Un neam trece si altul vine (Ecles. 1, 14). Soarele rasare si apune. Vremea zboara fara incetare.
Veacurile vin, trec si se afunda cu pasi grei in departarile trecutului. Generatii se nasc si mor, ca sa nu se mai intoarca nicicand pe pamant. Oamenii isi inalta case pentru sine, dar le parasesc indata, pentru totdeauna, si alti oameni se salasluiesc in ele. Se zidesc cetati care mai apoi se naruie. Se nasc state care dispar. Hartile istoriei se schimba necontenit. Ceea ce a fost, iata, de acum nu mai este. Iar ceea ce va veni, numai Dumnezeu poate sa stie cum va arata!
Lumea e asemenea unei arene, in care actorii se schimba unul dupa altul in decursul timpului. Oameni noi se arata pe scena, dar in putina vreme se afunda si ei in intunericul de dincolo de culise.
Traducerea de Gheorghita Ciocioi.
Specificaţii
- Editor: Sophia
- ISBN: 9789731363400
- An aparitie: 01 Ianuarie 2013
- Numar pagini: 191
- Tip carte: Broşată
- Limba: Română
- Dimensiuni: 13 x 20 cm
Urmeaza cursurile Seminarului Teologic din Sofia, studieaza in Elvetia la Facultatea de Teologie din Berna unde primeste gradul stiintific de doctor in teologie, cu o lucrare numita "Semnificatia cerintelor exprimate de Iisus Hristos in Predica de pe munte".
Este numit profesor la Seminarul din Plovdiv apoi in Sofia unde primeste tunderea in monahism, cu numele de Serafim, in cinstea Sfantului Serafim din Sarov, pe care l-a iubit in mod deosebit toata viata.
Dupa ce a slujit vreme de 2 ani ca protosinghel al Mitropoliei de Sliven, in luna ianuarie 1947, Parintele Serafim Alexiev a fost ridicat in cinul de arhimandrit si mutat in functia de responsabil al sectiei culturale a Sfantului Sinod, in Sofia. In aceasta perioada grea pentru Biserica Ortodoxa, Arhimandritul Serafim Alexiev a aparat cu multa vitejie sufleteasca dreapta credinta ortodoxa. Activitatea neobosita savarsita ca organizator de cursuri pastorale pentru preoti, ca insuflat propovaduitor prin predicile sale si ca autor al multor articole si lucrari mai largi, parintele s-a dovedit pe sine vrednic urmator al Marilor Parinti.
Dintre lucrarile acestuia, amintim aici o parte, dintre care unele au aparut deja si in limba romana:
Credinta noastra,
Nadejdea noastra,
Dragostea noastra,
Mandrie si smerenie,
Vrajba si impacare,
Intelesul suferintei,
Mistica bolnava si mistica sanatoasa,
Leacul uitat,
Sfantul Serafim din Sarov,
Carte de capatai despre moarte si inviere.
Arhimandritul Serafim a fost inzestrat si cu un dar poetic deosebit, pe care l-a si exprimat in multe poezii si poeme, publicate in editii bisericesti. Doua culegeri de versuri au strans aceste poezii sub titlurile: "Stravederi" si "Cantece despre viata si moarte".
Mai multe despre Arhimandritul Serafim Alexiev gasiti pe crestinortodox.ro