Cantece pentru glas si toaca - Carti.Crestinortodox.ro

Cantece pentru glas si toaca

Fii primul care adauga o recenzie!
50,00Lei
In stoc

Dorel Vișan este un poet de la Curțile Dorului. A cântat sub ferestrele lui Lucian Blaga și Emil Isac pe când cei doi mari boieri ai scrisului gândeau Ardealul aplicat peste contururile lumii.

Descriere

Cantece pentru glas si toaca

„Dorel Vișan este un poet de la Curțile Dorului.

A cântat sub ferestrele lui Lucian Blaga și Emil Isac pe când cei doi mari boieri ai scrisului gândeau Ardealul aplicat peste contururile lumii.

Într-o clipă de lumină, maeștrii, înălțându-se peste balcon, i-au zis:

– Dorel Vișan, tu îl vei cânta pe Dumnezeu și binecuvântarea vinului...

Și Dorel Vișan I-a ascultat cu prisosință”. (Fănuș Neagu)

* * *

Actor de primă linie la ora actuală în teatrul românesc (și, de ce nu am spune-o, cu un nume bine cotat în cinematografia lumii), Dorel Vișan este, structural, un artist care nu mai interpretează slovele altora, ci însuși se exprimă prin cuvântul poetic, mânuind uneltele acestei arte cu siguranță și vocație autentică. El intră astfel în rândul atâtor iluștri animatori ai scenei naționale, care și-au dublat argumentele pentru un loc în Panteon prin cultivarea versului, cu toată profesionalitatea unui scriitor autentic. (Constantin Cubleșan)

* * *

... cu un chip câtuși de puțin spectaculos care are, cum spunea Mastroianni despre sine însuși, docilitatea colii albe de hârtie, Dorel Vișan aparține acelor actori care par făcuți pentru a juca orice... pentru că el, interpretul, are puterea de a descoperi adevărul fiecăruia dintre indivizii ale căror nume le împrumută... actorul pășește cu o suplețe ce nu poate fi decât a inteligenței, adică a supunerii la obiectul care se numește VIAȚĂ. (Magda Mihăilescu)

* * *

Dorel Vișan propune un cod de re-lectură al vieții pe care îl consideră potrivit sieși: simțuri la pândă, infinit umor iertător... și o neostoită stare ludică, vocația înțelepciunii, ironic șăgalnică, mirajul confesiv și, peste toate, bucuria de a sta om și viață în mâinile cititorului. (Diana Câmpan despre volumul Cine-i păzește pe paznici, Editura Princeps Edit, Iași, 2012)

Specificaţii

  • Editor: Scoala Ardeleana
  • ISBN: 9786067971323
  • An aparitie: 01 August 2017
  • Numar pagini: 350
  • Tip carte: Cartonată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 14 x 23 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie