Calea rugaciunii launtrice. Manualul isihiei - Carti.Crestinortodox.ro

Calea rugaciunii launtrice. Manualul isihiei

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
15,00Lei
In stoc

Cu cat este mai mare viteza cu care lumea inconjuratoare se indeparteaza de Dumnezeu, cu cat paganismul si desfraul nimicesc mai multe suflete, cu atat este mai mare dorinta unor robi ai lui Dumnezeu de a merge pe calea desavarsirii.

Descriere

Calea rugaciunii launtrice. Manualul isihiei

Cu cat este mai mare viteza cu care lumea inconjuratoare se indeparteaza de Dumnezeu, cu cat paganismul si desfraul nimicesc mai multe suflete, cu atat este mai mare dorinta unor robi ai lui Dumnezeu de a merge pe calea desavarsirii. Hristos face minuni in vremurile noastre! Aceasta afirmatie nu este o simpla reclama neoprotestanta. Este un adevar care da putere tuturor fiilor Bisericii,

Marea minune a vremurilor noastre este ca Biserica zamisleste eroi, zamisleste Marturisitori, Hristos Dumnezeul nostru ii intareste cu harul Sau pe cei care, cautand imparatia Cerurilor se impotrivesc intelepciunii acestui veac. Cartea de fata este de mare folos pentru cei care cauta linistea binecuvantata, isihia. In vremurile noastre practica Rugaciunii lui Iisus a cunoscut o multime de deformari. Multi guru autohtoni s-au decis sa batjocoreasca aurul monahismului rasaritean, considerandu-l compatibil cu diferite invataturi ratacite. In marea oferta de spiritualitate, glasul autentic al Parintilor filocalici este bruiat in felurite chipuri.

Cu toate acestea, mai exista carti, nu multe, dar fundamentale, care ii hranesc pe cei care vor sa se mantuiasca. Nu cred ca exista vreun crestin ortodox caruia un Manual al linistirii, cum se dovedeste a fi cartea arhiepiscopului Antonie -"Calea rugaciunii launtrice", sa nu ii aduca folos duhovnicesc.

CUPRINS Calea rugaciunii launtrice. Manualul isihiei

Cuvânt cãtre cititor
Nota editiei
Cuvânt înainte
Scurte relatari din viata arhiepiscopului Antonie
Din marturiile altor fiii duhovnicesti
Din scrisorile arhiepiscopului Antonie
Fragmente (extrase) din scrisorile arhiepiscopului Antonie
Rugãciunea lui Iisus
Rugãciunea vorbita
Rugãciunea lucrãtoare a mintii
Rugãciunea mintii din inimã lucratoare
Rugãciunea mintii din inimã de sine miscãtoare
Rugãciunea mintii din inimã curatã
Rugãciunea vãzãtoare
Scurte comentarii la Calea lucrarii launtrice
Despre pravila de rugãciune
Despre înfrânare
Despre intentie
Despre deprinderea orala
O scurtã îndrumare pentru acei ce învatã rugãciunea lui Iisus

- Sfântul Teofan Zãvorâtul

- Tipicul Ieroschimonahului Iosif

- Schimonahul Simeon, Sfânta Mãnãstire Neamt

- Cuvinte adunate din Sfânta Scripturã
- A Sfântului Nil Sinaitul
- A Sfântului Petru Damaschin
- A Sfântului loan Gurã de Au

Specificaţii

  • Editor: Egumenita
  • ISBN: 9738600596
  • An aparitie: 01 Ianuarie 2006
  • Numar pagini: 192
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
  • Marius Munteanu 21-05-2015
    5 din 5 stele
    Cuvant catre cititor

    Dacă vorbele omeneşti, nu vor putea să aprindă inima, aşa cum o poate face vederea lucrurilor dumnezeieşti, să încercăm să înaintăm cu toţii „până când ne mai este fierbinte dorinţa", după cum spunea Sf. Ioan Hrisostom, îndreptându-ne paşii, spre calea lucrării lăuntrice. Prin această, sufletul nostru urcă, treaptă cu treaptă, pe scara cea mântuitoare a rugăciunii lui Iisus, ajungând la acea cunoaştere de sine, necesară oricăruia dintre noi, iar prin ea la acea cunoaştere a lui Dumnezeu. Nu se poate exprima în cuvinte toată măreţia la care se poate ajunge prin intermediul lucrării rugăciunii lui Iisus, datorită faptului că aceasta constituie un dar de la Dumnezeu.

    Insă regulile necesare în începerea acestei lucrări sunt voinţa de fier şi răbdarea fără de margini. Dacă unii sfinţi au dobândit darul ei într-un mod minunat, acesta nu este un motiv care ar îndreptăţi pe cei ce nu sunt atraşi să o cunoască şi să o practice.

    Aceasta constituie „mâna" întinsă a lui Dumnezeu, sau colacul de salvare, pe care Mântuitorul ni-l aruncă spre a putea înota în marea învolburată a acestei vieţi.

    Astăzi lumea, din zidire a lui Dumnezeu, se transformă pe zi ce trece în înşelătoria celui rău care aduce lucruri şi întâmplări, tocmai ca să alunge amintirea lui Hristos din mintea oamenilor. Nu vom putea intra în locaşurile lui Dumnezeu decât doar dacă ne vom asemăna vameşului care, spunând în taină „Dumnezeule milostiv, fii mie păcătosului", a fost iertat de către Acesta şi s-a întors folosit la casa sa.

    Aşadar, să valorificăm fiecare clipă pe care ne-a dat-o Dumnezeu, prin amintirea numelui Său căci timpul omului este preţios şi vieţuirea lui pe pământ este limitată, iar „ziua de mâine, nu-i dată nimănui".

    Prin aceasta se împlinesc cuvintele Psalmistului care zice „Toată suflarea şi toată făptura să laude numele Domnului."

    PS DORIMEDONT Episcop de Edineţ şi Briceni

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor