Alter-Media. Provocari noi si vechi ale jurnalismului - Carti.Crestinortodox.ro

Alter-Media. Provocari noi si vechi ale jurnalismului

Fii primul care adauga o recenzie!
35,00Lei
In stoc

În era digitală, toate componentele vieții sociale s-au pus în mișcare, dar nicio schimbare n-a atins amplitudinea și versatilitatea comunicării. Iar dacă ar fi să vorbim despre un sistem cu totul dezechilibrat și delabrat în aceste condiții, acesta...

Descriere

Alter-Media. Provocari noi si vechi ale jurnalismului

În era digitală, toate componentele vieții sociale s-au pus în mișcare, dar nicio schimbare n-a atins amplitudinea și versatilitatea comunicării. Iar dacă ar fi să vorbim despre un sistem cu totul dezechilibrat și delabrat în aceste condiții, acesta ar fi mass-media, acolo unde schimbările sunt de fapt „revoluții tehnologice”, adaptările devin „transformări structurale”, iar încercările sunt resimțite ca „provocări capitale”. Presa liberă este un indicator esențial al libertății de exprimare, iar pericolele care au apărut în noul ecosistem sunt tot atâtea amenințări la adresa democrației, ca fundament al vieții noastre libere. Nimeni (politicieni, cetățeni, jurnaliști) nu trebuie să uite asta! (Viorel Nistor)
* * *
Cu o dublă formație (tehnică și umanistă), Viorel Nistor are o prezență în presa postdecembristă de peste douăzeci de ani. O cuprinzătoare și diversă experiență, care se compune dintr-o febrilă activitate jurnalistică (anii ‘90) în presa locală și națională, un parcurs antreprenorial (aprox. deceniul I) și popasul, iar apoi destinația, în învățământului superior jurnalistic clujean. Ca jurnalist, a publicat mii de articole în presa scrisă (mai ales), cu înclinare pentru jurnalismul de investigație. Ca mic antreprenor (inițiat în piața de capital), a activat și a înțeles mediul economic și cel de afaceri într-un mod diferit de al jurnalismului. Iar ca profesor de jurnalism (de treisprezece ani), a încercat să transmită știința și experiența sa mai multor generații de studenți jurnaliști. Este doctor în științe literare, cu teza „Pactul ficțional și istoria. Repere ale romanului politic românesc postbelic”, publicată în volum cu acest titlu. Este și în prezent cadru didactic al Departamentului Jurnalism al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.
 

Specificaţii

  • Editor: Scoala Ardeleana
  • ISBN: 9786067972634
  • An aparitie: 22 Iulie 2018
  • Numar pagini: 288
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie