Vindecari ale demonizatilor - Carti.Crestinortodox.ro

Vindecari ale demonizatilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

In epoca noastra, in care existenta demonilor, dar chiar si a diavolului, sunt puse la indoiala (chiar si in cercurile teologice), indeosebi in Occident, credem ca reprezinta un deosebit interes problema vindecarii demonizatilor din Evanghelie. Mai ales p

Descriere

Vindecari ale demonizatilor

In epoca noastra, in care existenta demonilor, dar chiar si a diavolului, sunt puse la indoiala (chiar si in cercurile teologice), indeosebi in Occident, credem ca reprezinta un deosebit interes problema vindecarii demonizatilor din Evanghelie. Mai ales pentru ca este o chestiune, care in paralel cu cercetarea si studiul teologic, poate sa fie clarificata mai bine si prin contributia altor stiinte, precum medicina si psihologia.
E vorba de studierea cazurilor de vindecare a demonizatilor din Noul Testament, de analizarea si interpretarea lor teologica, dar si de examinarea lor critica, in baza opiniilor medicale si psihiatrice contemporane despre boala psihica, in relatie cu posedarea demonica.

Specificaţii

 • Editor: Egumenita
 • ISBN: 9786065501348
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2014
 • Numar pagini: 271
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Marius Munteanu 15-07-2015
  5 din 5 stele
  Prologul cartii Vindecari ale demonizatilor

  Această carte este, după cum sugerează şi titlul, o lucrare ştiinţifică. Ea este rezultatul cercetărilor controversatei probleme a oamenilor demonizaţi şi a vindecării lor, având ca suport bibliografia apărută până astăzi în domeniile teologiei, medicinii şi psihologiei. Am început cercetarea cu vindecările demonizaţilor din Evanghelie, atât din punct de vedere teologic, cât şi medical-psihologic, ţinând cont şi de specialitatea mea, atât de cleric, cât şi de medic şi psihoterapeut. A urmat o trecere în revistă a bibliografiei universale referitoare la această temă şi evaluarea concluziilor ei în corelaţie cu opiniile ştiinţei contemporane.

  Se pare că a fost voia lui Dumnezeu să mă ocup de această problemă - fiindcă nu m-am gândit niciodată în trecut să fac asta -, la îndemnul cuviosului meu părinte duhovnicesc, căruia îi sunt recunoscător, îi mulţumesc de asemenea cu căldură profesorului Facultăţii de Teologie a Universităţii Aristotel din Salonic, Ioan Karavidopoulos, pentru inspiraţia dar şi ajutorul pe care mi le-a oferit pe toată perioada scrierii acestei cărţi. Le mulţumesc de asemenea şi tuturor celor care au contribuit mai mult sau mai puţin, fiecare în felul şi cu ideile lui, la finalizarea acestei lucrări.

  Este un fapt binecunoscut faptul că şi demonii joacă un anumit rol în viaţa fiecărui om, chiar dacă credem în existenţa lor, chiar dacă nu. Astfel, mai există şi astăzi mulţi oameni care se apucă de exorcizări din cea mai mică pricină, dar şi oameni care aleargă la ajutorul satanei prin intermediul medium-ului şi al vrăjitoriei, chiar şi din cauze serioase.

  Incă de la începutul acestei lucrări am fost „deschis" faţă de materialul pe care urma să-l găsesc, încât evaluarea lui să fie obiectivă şi în niciun caz preconcepută sau influenţată de păreri şi prejudecăţi personale.

  In orice caz, am constatat cu surprindere prejudecăţi intense referitoare la problema demonizării, care există atât în spaţiul teologic, cât şi în cel medical-psihologic. Prejudecăţi personale care încep de la un capăt al spectrului, adică faptul de a considera şi cel mai neînsemnat lucru energie diavolească, până la celălalt capăt, unde încercăm cu înflăcărare să explicăm fiecare caz exclusiv din punct de vedere medical şi psihologic.

  Incepem cu partea teologică, care este şi cea mai mare ca volum, urmată de cea medicală, care prezintă un interes ştiinţific deosebit. Este posibil ca fiecare parte a cărţii să fie citită separat, însă pentru folosul cititorului îl îndemnăm să respecte ordinea deja stabilită. Arhimandrit Antonie Stilianakis

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor