Ucenic la oameni nevoitori - Carti.Crestinortodox.ro

Ucenic la oameni nevoitori

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Nu se afla in stoc

L-am intrebat cum se roaga atunci cand isi implineste canonul.La inceput fac metanii pana obosesc. Dupa aceea parcurg siragul mataniilor de trei ori zicand rugaciunea vamesului, de trei ori cu marturisirea talharului.

Descriere

Ucenic la oameni nevoitori

L-am intrebat cum se roaga atunci cand isi implineste canonul.

„La inceput fac metanii pana obosesc. Dupa aceea parcurg siragul mataniilor de trei ori zicand rugaciunea vamesului, de trei ori cu marturisirea talharului, dupa aceea cate un sirag cu Rugaciunea lui Iisus, cu rugaciuni catre Preasfanta, catre Teologul si catre Cuviosul Hristodul si dupa aceea ma rog cat ma tin puterile. Am auzit de la batranul Macarie ca in afara de rugaciune mai exista si o alta stare, atunci cand rugaciunea inceteaza si mintea se cufunda in alta traire. Nu am reusit niciodata acest lucru, insa nu ma indoiesc de aceasta stare, pentru ca vad in mine, pe masura ce continui sa ma rog, o deschidere catre ceva dumnezeiesc, pe care insa nu pot sa ti-o descriu”.

Arhimandrit Grigorie, Staretul Manastirii Dohiariu

Traducator  Pr. Stefan Zaharescu

 

Părintele Grigorie, Stareţul Mânăstirii Dohiariu din Sfântul Munte Athos, are un chip adânc braydat de ridurile nevoinţelor duhovnicesti şi trupeşti. A ucenicit o viaţă întreagă pe lângă oameni nevoitori, începând cu frageda pruncie şi ajungând până la condiţia de monah şi stareţ atonit.

Pr. Prof. Constantin Coman

Specificaţii

 • Editor: Bizantina
 • ISBN: 9786068112336
 • An aparitie: 01 Iulie 2015
 • Numar pagini: 374
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Teresa G.Neculcea 27-08-2015
  5 din 5 stele
  Ucenic la oameni nevoitori

  Pentru toti oamenii,preoti sau laici,adolescenti sau adulti,pt.oamenii simpli sau cu multa scoala,pt.toti e o lectura minunata,care va improspeteste sufletul si credinta,va da putere si bucurie. Cumparati-o pt d-voastra sau cadou pt.cei dragi sau nevoitori de suport .

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor