Trecand cu bine marea vietii. Raspunsuri la dilemele lumii de astazi - Carti.Crestinortodox.ro

Trecand cu bine marea vietii. Raspunsuri la dilemele lumii de astazi

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 3 recenzii ale clientilor
Nu se afla in stoc

Cartea de faţă, cititorule, este o carte a răspunsurilor. Cei interesaţi de învăţătura creştină şi de duhovnicie vor găsi în ea răspunsurile la nenumărate întrebări ce i-au fost adresate părintelui Rafail, de-a lungul lucrării sale de duhovnic şi apologet

Descriere

Trecand cu bine marea vietii. Raspunsuri la dilemele lumii de astazi

Arhimandritul Rafail Karelin (n. 1931), cleric al Bisericii Ortodoxe Georgiene, fost profesor de slavonă, istoria religiei şi ascetică al Aca­­de­miei Teologice din Tbilisi, fiu duhovnicesc al cunoscuţilor stareţi schiarhimandritul Serafim Romanţov (canonizat în 2010) şi schiigumenul Sava Ostapenko, apropiat al Sfântului Zinovie, Mitropolitul de Tetri-Ţkaro (canonizat în 2010), este unul dintre scriitorii cei mai citiți și iubiți din spațiul Ortodoxiei contemporane de limbă rusă, autor a ­peste 30 de cărţi pe diverse teme duhovniceşti.

În mintea fiecăruia dintre noi se nasc neîncetat întrebări, iar unele dintre acestea pot ajunge să ne frământe ani de zile, câteodată întreaga viaţă; nu de puține ori, cădem pradă zbuciumului din cauza unei simple curiozităţi şi ne dorim să aflăm răspunsuri la întrebările și lucrurile care ne-au marcat puternic viaţa.

Cartea de faţă, cititorule, este o carte a răspunsurilor: cei interesaţi de învăţătura creştină şi de duhovnicie vor găsi în ea răspunsurile la nenumărate întrebări ce i-au fost adresate părintelui Rafail, de-a lungul lucrării sale de duhovnic şi apologet, cu privire la o mulţime de laturi ale vieţii creştine din lumea de astăzi. Cu toţii căutăm lămuriri și, neîndoielnic, fiecare dintre noi va afla în această carte unele dintre ele.

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731364582
 • An aparitie: 16 Martie 2015
 • Numar pagini: 384
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 3 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
3
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 3 din 3 recenzii ale clientilor
 • Pantilimon Adrian 02-04-2016
  5 din 5 stele
  Foarte bună

 • Simeon Pana 26-05-2015
  5 din 5 stele
  Despre naşterea de prunci

  - Am 38 de ani. Imi doresc foarte mult un copil. Am mers la mulţi medici, dar nimic nu se schimbă. Mi-a rămas doar nădejdea la Dumnezeu. Ce rugăciuni pot face pentru a dobândi un prunc? Care sfinţi mă pot ajuta ? Ce să fac?

  - In popor există obiceiul să vă rugaţi Sfinţilor Mucenici Prunci de la Bethleem şi Sfântului David din Gareji pentru dobândirea unui copil. Să dea Domnul să vi se împlinească dorinţa!

  - Sunt director de firmă în străinătate, am 37de ani. Am o familie ortodoxă. Soţia este îmbisericită. Nu avem copii (suntem căsătoriţi de opt ani), ştiu că aceasta se întâmplă pentru păcatele mele. Adeseori mi se pare inutilă afacerea mea, nu am un scop în viaţă. Uneori vorbesc cu soţia despre mănăstire, ea nici nu vrea să audă, izbucneşte în lacrimi. Sperăm că Domnul ne va da un copil. O iubesc şi nu vreau să o necăjesc. Ce să fac ca să aflu voia lui Dumnezeu despre viitorul nostru?

  - Mulţi sfinţi au încurajat pe cei care nu au avut copii multă vreme, să nu-şi piardă nădejdea şi dragostea unul faţă de celălalt. Vă sfătuiesc să nu vă grăbiţi cu monahismul, ci să vă ocupaţi de afacerea dumneavoastră, iar după posibilităţi, să daţi ajutor celor în nevoi. Există tradiţia să vă rugaţi Sfântului David din Gareji şi Sfinţilor Mucenici Prunci de la Bethleem pentru naşterea de copii.

  - Sunt stearpă, trebuie să fac două operaţii, abia apoi voi rămâne însărcinată. Soţul îşi doreşte foarte mult copii, deşi eu am hotărât să nu mă operez, să se facă voia lui Dumnezeu. Dar uneori mă îndoiesc, în special când mă gândesc cum se simte soţul din cauza unei asemenea hotărâri luate. Sfătuiţi-ma, va rog, cum sa procedez. Sunt cununată cu soţul de mai bine de un an.

  - In principiu, operaţia în acest caz este permisă dacă ea nu contrazice etica creştină, adică nu este legată de diverse manipulări în legătură cu embrionul.

  - La ce icoane şi căror sfinţi să mă rog pentru a rămâne însărcinată şi a naşte un prunc? Poate îmi spuneţi şi ce rugăciuni sa fac.

  - La început trebuie să fac o mică corectură: te rogi nu icoanelor, ci înaintea icoanelor. In vechime exista obiceiul ca soţii să fie binecuvântaţi cu icoana Maicii Domnului din Kazan. In popor există obiceiul să te rogi Sfântului David din Gareji pentru naşterea de copii. In Moscova icoana sa se afla în biserica cu numele Sfintei şi de Viaţă Dătătoarei Treimi de la Poarta Griazeh-Pokrovski de pe strada Pokrovka. Este bine să faceţi acolo o rugăciune către Sfântul David. Vă sfătuiesc să împliniţi hotărârile bisericeşti şi pravilele ce privesc viaţa de familie, în special înfrânarea în zilele de duminică, în praznice şi în timpul posturilor, ceea ce atrage mila lui Dumnezeu.

  - Nu am copii cu soţia din cauza infertilitâţii mele. Ce parere are Biserica despre inseminarea artificială cu sperma donatorului?

  Biserica priveşte în mod dezaprobator orice amestec artificial în taina naşterii omului. Această problemă am dezbătut-o în cartea mea în iadul de pe pământ.

 • CrestinOrtodox.ro 25-03-2015
  5 din 5 stele
  Prefata cartii – Raspunsuri la dilemele lumii de astazi

  Arhimandritul Rafail Karelin este unul dintre cei mai de seamă scriitori creştini ai zilelor noastre. De sub condeiul său a ieşit un număr impresionant de cărţi şi articole dedicate problemelor arzătoare actuale, precum şi dificultăţilor vieţii, greu de îndurat atât de mireanul de rând, cât şi de întreaga noastră Biserică Ortodoxă.

  Cărţile sale profunde şi tămăduitoare de suflet vorbesc despre cele viitoare, despre cele ce ar putea să se întâmple, despre cele pieritoare şi trecătoare, despre străbaterea mării acestei vieţi (v. Mt. 14,29) şi despre drumul creştinului, despre căderile amare ale oamenilor mândri şi despre curajoasa căutare a adevărului, astăzi, în pragul Apocalipsei.

  Sufletului omenesc, care suferă şi tânjeşte după împărăţia cerurilor, îi sunt dedicate cuvintele uimitor de precise şi înţelepte, a căror stricteţe binecunoscută îl încredinţează întocmai pe cititor de ceea ce se petrece cu el în vremurile noastre înşelătoare; nu doar atât însă, ci i se mărturiseşte omului adevărul cel mai dur, cel mai arzător.

  „Dă sânge şi primeşte duh!" - astfel îl sfătuiau Sfinţii Părinţi din vechime pe cel care dorea să scrie despre lucrul cel mai important: Taina Mântuirii.
  Bogata experienţă ascetică şi de viaţă a părintelui arhimandrit, erudiţia sa, tactul extraordinar, capacitatea de a-l asculta şi înţelege pe interlocutor se regăsesc într-o mare măsură pe pagina sa personală de Internet.

  Realizarea acestei pagini a fost, într-adevăr, după cum se spune astăzi, o decizie cu o influenţă hotărâtoare asupra vieţii multor oameni: pentru a asculta cuvântul plin de iubire al stareţului şi părerile acestuia este îndeajuns să îi pui părintelui Rafail o întrebare arzătoare şi vei primi mângâiere sau sfat.

  Oameni cu vârste şi experienţe diferite de viaţă, aparţinând diverselor pături sociale şi naţionalităţi, cu varii niveluri de îmbisericire, educaţie şi instruire i-au adresat părintelui felurite întrebări în scopul mântuirii lor.

  La realizarea cărţii de faţă, editorii au structurat, pe cât a fost posibil, întrebările şi răspunsurile pe teme.

  Selecţia acestora s-a dovedit a fi extrem de ofertantă: un cititor evlavios află cu interes din carte multe lucruri noi despre teologia creştină şi despre tâlcuirea Sfintei Scripturi, despre monahism şi sfinţenie, spovedanie şi Rugăciunea lui Ii-sus, despre slujbele Bisericii şi modul de viaţă al parohiei, despre erezii şi heterodocşi, despre viaţa de familie, căsătorie şi educarea copiilor etc.

  Un întreg spectru al problematicii creştine, însoţit de citate din scrierile Sfinţilor Părinţi, din literatura duhovnicească şi laică, a fost trimis la redacţie de către cititorii paginii de Internet şi ai cărţilor părintelui Karelin, ceea ce face ca discuţia să devină una nespus de vie.

  Editorii au nădejdea că originala colecţie de sfaturi înţelepte izvorâte din experienţă va fi folositoare tuturor celor care caută cu sinceritate mântuirea sufletului lor în marea acestei vieţi.

Afiseaza 3 din 3 recenzii ale clientilor