Te voi logodi cu Mine pe vecie - Metafora casatoriei lui Dumnezeu cu omul la Profetul Osea - Carti.Crestinortodox.ro

Te voi logodi cu Mine pe vecie - Metafora casatoriei lui Dumnezeu cu omul la Profetul Osea

Fii primul care adauga o recenzie!
33,00Lei
In stoc

Teologia și cultul Bisericii noastre sunt străbătute ca un fir roșu de aspirația unirii omului cu Dumnezeu, în diferite moduri și la diferite stadii. Conform mărturiei biblice, unirea cu Dumnezeu se face după modelul familiei, ca urmare a unei...

Descriere

Te voi logodi cu Mine pe vecie - Metafora casatoriei lui Dumnezeu cu omul la Profetul Osea

Teologia și cultul Bisericii noastre sunt străbătute ca un fir roșu de aspirația unirii omului cu Dumnezeu, în diferite moduri și la diferite stadii. Conform mărturiei biblice, unirea cu Dumnezeu se face după modelul familiei, ca urmare a unei căsătorii reale între Dumnezeu și om. Începând cu profetul Osea, Sfânta Scriptură arată că Dumnezeu Se coboară până la neamul omenesc, îl restaurează din starea decăzută în care se afla și îl pregătește pentru unirea cu El prin căsătorie.

Această imagine este sugestivă pentru a ilustra dorința lui Dumnezeu și efortul pe care îl face pentru ca omul să poată intra în intimitatea Sa și să se bucure de darurile Sale nemăsurate. De aceea, starea neprihănită de logodnică a lui Dumnezeu este un foarte important reper în viața duhovnicească a omului care caută să pătrundă în întu­nericul de nepătruns al Mirelui ceresc și de aici reiese deosebita importanță pe care o are tratarea acestei teme teologice în viața Bisericii.
 

Specificaţii

  • Editor: Doxologia
  • ISBN: 9786066669467
  • An aparitie: 11 Februarie 2021
  • Numar pagini: 354
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 14 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie