Stiinta medicinei duhovnicesti. Practica psihoterapiei ortodoxe - Carti.Crestinortodox.ro

Stiinta medicinei duhovnicesti. Practica psihoterapiei ortodoxe

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
65,00Lei
In stoc

Prin întreaga sa știință terapeutică, Biserica nu urmărește să-i asigure omului un simplu echilibru moral și social. Scopul ei este însăși înnoirea legăturii omului cu Dumnezeu și cu semenii, iar aceasta se plinește prin tămăduirea rănilor sufletești...

Descriere

Stiinta medicinei duhovnicesti. Practica psihoterapiei ortodoxe

Prin întreaga sa știință terapeutică, Biserica nu urmărește să-i asigure omului un simplu echilibru moral și social. Scopul ei este însăși înnoirea legăturii omului cu Dumnezeu și cu semenii, iar aceasta se plinește prin tămăduirea rănilor sufletești și a patimilor, ca rod al unei vieți ascetice și în împărtășire de Tainele Bisericii.

Omul fără Dumnezeu este plin de suferinţe, dezamăgiri, se află într-o stare de sălbăticie sufletească şi are inima împietrită. Când ajunge să cunoască, însă, Harul lui Dumnezeu, toate aceste stări de nesiguranţă și întregul său gol existenţial se risipesc. Își află atunci tămăduirea sufletească şi trupească. Nu „homeostazia”, nu un echilibru al stărilor psihologice şi sociale, o aşa-numită fericire individuală, ci transfigurarea omului întreg şi îndumnezeirea lui, aceasta este ţinta psihoterapiei ortodoxe. Nu suntem zidiți pentru cele mici, ci pentru a deveni dumnezei după Har.
† Ierótheos, Mitropolit al Nafpaktosului

Tradus de Protosinghel Teofan Munteanu

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731365688
 • An aparitie: 23 Martie 2017
 • Numar pagini: 488
 • Tip carte: Cartonată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 17 x 24 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza a 2 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 2 din 2 recenzii ale clientilor
 • PROFIRA ALUPEI 29-04-2017
  5 din 5 stele
  STIINTA MEDICINEI DUHOVNICESTI

  O CARTE UNICA ,DE EXCEPTIE ,EXTRAORDINARA CE AR TREBUI SA STEA LA CAPATAIUL DEOPOTRIVA A CREDINCIOSILOR CAT SI AL PREOTILOR !!! Mai ales in aceste vremuri pe care le traversam ,pe de o parte postcomuniste, pe de alta parte inghesuiti de + LIBERTATILE OCCIDENTULUI +

 • Roman Natalia 23-03-2017
  5 din 5 stele
  O carte foarte buna...

  O recomand cu caldura, m-am indragostit de aceasta carte, am savurat fiecare cuvant... Toata e subliniata, ca sa pot, din cand in cand, sa ma hranesc din ea!

Afiseaza 2 din 2 recenzii ale clientilor