Simplitatea principiului - Carti.Crestinortodox.ro

Simplitatea principiului

Fii primul care adauga o recenzie!
28,00Lei
In stoc

Lucrarea își propune să-i inițieze pe cititori în problematica metafizică. Această misiune nu este ușoară. Ne-am putea într-adevăr imagina că definițiile clare și bine articulate ar fi suficiente pentru a ne da seama de ceea ce ea caută, și anume...

Descriere

Simplitatea principiului

Lucrarea își propune să-i inițieze pe cititori în problematica metafizică. Această misiune nu este ușoară. Ne-am putea într-adevăr imagina că definițiile clare și bine articulate ar fi suficiente pentru a ne da seama de ceea ce ea caută, și anume principiul absolut prim. Dar vom vedea că acest principiu scapă unui asemenea fir conducător, solicită o punere sub semnul întrebării ce nu are un sfârșit, privește totalitatea vieții noastre și a lumii. Vom elabora aici problema metafizică în maniera cea mai liniară și sistematică cu putință. Punerea inevitabilă a acestei probleme și cercetarea cu privire la ceea ce o face posibilă este o aventură ce angajează și entuziasmează totalitatea ființei umane. Desigur, sfiala inteligenței și seriozitatea problemelor întâlnite nu lasă loc entuziasmelor facile. Dar atunci când gândirea este confruntată cu ceea ce constituie esența interogațiilor sale și care motivează toate eforturile sale culturale și științifice, ea atinge binele său cel mai prețios și împlinește acel ceva pentru care este făcută, chiar dacă trebuie să accepte răbdarea chestionării și să meargă pe urmele acesteia pas cu pas.

Paul Gilbert, iezuit, este doctor în Filosofie și Litere la Universitatea din Louvain, Belgia și profesor de metafizică la Facultatea de filosofie a Universității Gregoriene, Roma. Este autorul unor lucrări de metafizică, precum Simplitatea principiului (1994) și La patience d’etre (1996), care au obținut premiul „Cardinal Mercier” al Universtății din Louvain și premiul „Polydore De Paepe” al Academiei Regale din Belgia (2001).

Specificaţii

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie