Sfantul Maxim Arzatorul de colibe isihast si vazator cu Duhul din Sfantul Munte - Carti.Crestinortodox.ro

Sfantul Maxim Arzatorul de colibe isihast si vazator cu Duhul din Sfantul Munte

Fii primul care adauga o recenzie!
22,00Lei
In stoc

Volumul de față oferă cititorului un „dosar” hagiografic cuprinzând traducerea integrală și riguroasă a celor mai vechi documente - trei „vieți” și o „slujbă” - care dau mărturie despre una dintre cele mai fascinante figuri duhovnicești din sinaxarul orto

Descriere

Sfantul Maxim Arzatorul de colibe isihast si vazator cu Duhul din Sfantul Munte

Volumul de față oferă cititorului un „dosar” hagiografic cuprinzând traducerea integrală și riguroasă a celor mai vechi documente - trei „vieți” și o „slujbă” - care dau mărturie despre una dintre cele mai fascinante figuri duhovnicești din sinaxarul ortodox: cuviosul Maxim Kavsokalyvis sau „Arzătorul de colibe” (cca 1270–1365). Ascet nonconformist, nebun pentru Hristos, isihast și văzător cu Duhul, Maxim apare drept una din cele mai impresionante figuri ale Athosul secolului XIV.

 „Dosarul” hagiografico-liturgic e întregit de două studii remarcabile redactate de regretatul episcop Kallistos Ware și de eruditul bizantinolog Antonio Rigo. Ele pun în evidență împletirea unică în viața sfântului a trăsăturilor tipice unui nebun pentru Hristos cu aspectele originale ale unui isihasm „popular”, marcat de o intensă evlavie față de Maica Domnului. Isihasmul sfântului Maxim Kavsokalyvis apare astfel în același timp iconologic și hristo-mariologic, unind inseparabil în evlavie și rugăciune figura Dumnezeului-om Iisus și cea a primului om integral îndumnezeit, Preacurata Fecioara Maria Născătoare de Dumnezeu și „tron al Treimii”. 

Specificaţii

  • Editor: Deisis
  • ISBN: 9786067400380
  • An aparitie: 19 Ianuarie 2024
  • Numar pagini: 184
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie