Sfantul Ioan Damaschin sistematizator al invataturii ortodoxe - Carti.Crestinortodox.ro

Sfantul Ioan Damaschin sistematizator al invataturii ortodoxe

Fii primul care adauga o recenzie!
15,00Lei
In stoc

Considerat ultimul mare Părinte al Bisericii Răsăritene, Sf. Ioan Damaschin a fost personalitatea cea mai proeminentă și polivalentă a teologiei răsăritene din perioada a treia patristică. Alături de Leonțiu de Bizanț și de Sf. Maxim Mărturisitorul,...

Descriere

Sfantul Ioan Damaschin sistematizator al invataturii ortodoxe

Considerat ultimul mare Părinte al Bisericii Răsăritene, Sf. Ioan Damaschin a fost personalitatea cea mai proeminentă și polivalentă a teologiei răsăritene din perioada a treia patristică. Alături de Leonțiu de Bizanț și de Sf. Maxim Mărturisitorul, este izvorul cel mai relevant și mai ortodox al învățăturii patristice din această perioadă.
Dacă Origen, Dionisie Pseudo-Areopagitul și Sfântul Maxim Mărturisitorul dăduseră la iveală sisteme de gândire teologică, sistemul pe care-l găsim la Sf. Ioan Damaschin este foarte diferit. Nu este vorba despre o creație nouă, ci, în primul rând, despre un adevărat manual de dogmatică ortodoxă, ecou fidel al Părinților bisericești, cărora le-a sistematizat gândirea și a asigurat transmiterea ideilor lor. El nu a fost un compilator, ci un sistematizator al teologiei creștine de până la el, deoarece a regândit unitar ceea ce fusese dispersat, dând coerență, cursivitate și concizie structurilor doctrinare.

Autorul

Specificaţii

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie