Sfanta Cuvioasa Parascheva cu sfintele moaste la Iasi. Viata, istoricul moastelor, minunile, acatistul, paraclisul - Carti.Crestinortodox.ro

Sfanta Cuvioasa Parascheva cu sfintele moaste la Iasi. Viata, istoricul moastelor, minunile, acatistul, paraclisul

Fii primul care adauga o recenzie!
40,00Lei
In stoc

Această carte se voiește a fi o ofrandă adusă Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva, cea care este vie întru Domnul și de-a pururi de faţă întregii firi omenești. Prima parte a cărţii cuprinde istorisirea despre vieţuirea pământească a Cuvioasei

Descriere

Sfanta Cuvioasa Parascheva cu sfintele moaste la Iasi. Viata, istoricul moastelor, minunile, acatistul, paraclisul

Această carte se voiește a fi o ofrandă adusă Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva, cea care este vie întru Domnul și de-a pururi de faţă întregii firi omenești.

Prima parte a cărţii cuprinde istorisirea despre vieţuirea pământească a Cuvioasei, iar în descrierea acesteia am avut ca temei aghiografic viaţa Sfintei așa după cum a fost alcătuită de Fericitul Patriarh Eftimie al Târnovei. Acestei scrieri i s-au adăugat numeroase alte lucrări și cuvântări în care biografia Cuvioasei a fost creionată ori au fost descrise nevoinţele și strădaniile sale lăuntrice. 

În partea a doua a cărţii este descris pe larg istoricul moaștelor Sfintei, începând de la descoperirea lor în Epivata, continuând cu strămutările la Târnovo, Vidin, Krușevaţ, Belgrad, Constantinopol și ajungând în cele din urmă la statornicirea lor în Iași. Tot aici sunt însemnate și alte momente importante, și anume: strămutarea raclei Cuvioasei la București în vremea celui de-al doilea război mondial, precum și procesiunea cu sfintele moaște săvârșită în Moldova ca urmare a marii secete din anii 1946-1947.

Partea a treia a acestei cărţi este dedicată generalizării în ţara noastră a cultului Sfintei Parascheva, începând din anul 1955. Iar în partea a patra am cuprins câteva lucruri mai puţin cunoscute, privitoare la straiele și racla moaștelor Cuvioasei.

În partea a cincea am așezat descrierea pelerinajului și a festivităţilor bisericești care se săvârșesc în fiecare an în Iași, la hramul din 14 octombrie – ziua de prăznuire a Sfintei.

Partea a șaptea a cărţii este alcătuită din mărturiile minunilor Cuvioasei Parascheva. Unele dintre ele au fost cuprinse în diferite scrieri bisericești – mai vechi ori mai noi –, iar altele sunt publicate aici pentru prima dată.

Specificaţii

  • Editor: Sophia
  • ISBN: 9789731361475
  • An aparitie: 08 Iunie 2019
  • Numar pagini: 320
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie