Secvente din Evanghelia dupa Luca - Carti.Crestinortodox.ro

Secvente din Evanghelia dupa Luca

Fii primul care adauga o recenzie!
28,00Lei
In stoc

Părintele Renzo Lavatori şi părintele Luciano Sole nu fac un comentariu pedant eseistic, ci unul didactic și accesibil, un fel de lecție-predică. În acest sens este convingător faptul că la începutul fiecărui capitol al acestui tratat se reproduce...

Descriere

Secvente din Evanghelia dupa Luca

Părintele Renzo Lavatori şi părintele Luciano Sole nu fac un comentariu pedant eseistic, ci unul didactic și accesibil, un fel de lecție-predică. În acest sens este convingător faptul că la începutul fiecărui capitol al acestui tratat se reproduce fragmentul evanghelic sau pericopa evanghelică evidențiind caracterul didactic al expunerii. Sunt șaisprezece asemenea lecții-predici și toate, cum e și firesc, au ca personaj central pe Isus Mântuitorul: Pruncul Isus și Bătrânul Simeon, Isus și Pescarul Petru, Isus în Nain și o mamă îndurerată, Simon Fariseul și o păcătoasă răscumpărată, Doi oameni ai Templului și un samarinean, Isus cu Marta și Maria ș.a. Titlurile acestor lecții sintetizează mesajul parabolei, pe care uneori autorii îl reiau și subliniază sub formă de concluzie. Astfel, capitolul Pruncul Isus și Bătrânul Simeon are aceste rânduri de încheiere: „important este să se înțeleagă cine este acest prunc abia născut: mântuirea, lumina și gloria – Învierea multora”.

Episcop Virgil Bercea

Exegeza fidelă şi precisă a argumentelor, unită cu aprofundarea teologică din care ea se naşte, oferă cititorului un stimulent pentru a descoperi motivaţiile şi aşteptările specifice creştinului, imprimându-i în minte şi în inimă anumite concepţii ce izvorăsc din ascultarea atentă şi curată a Cuvântului lui Dumnezeu.

Treptat, pagină cu pagină, se vor atinge argumente substanţiale asupra anumitor teme fundamentale cum ar fi: credinţa, regăsirea bucuriei creştine, gândul la veşnicie, la viaţă şi moarte, asupra temei păcatului şi a iertării, a durerii şi a mângăierii, a dreptăţii şi a lipsei de onestitate, toate acestea într-o viziune luminată în mod constant de învăţătura lui Isus şi de modul său de a se comporta, de unde răsare o lumină şi o forţă nemărginită. Sunt locuri unde se descoperă o umanitate concretă şi o spiritualitate profundă, altele ce indică experienţe dureroase şi stări sufletești înălțătoare, locuri în care se ascunde sau se descoperă adevărul, în interiorul acelui raport inefabil şi de neînlocuit care îl uneşte sau îl desparte pe om de Dumnezeu.

Autorii

Specificaţii

  • Editor: Sophia
  • ISBN: 9789731416977
  • An aparitie: 24 August 2017
  • Numar pagini: 284
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie