Romanii in diaspora. Migratie, pastoratie si educatie religioasa - Carti.Crestinortodox.ro

Romanii in diaspora. Migratie, pastoratie si educatie religioasa

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

Dacă vrem să-i cercetăm pe românii din afara granițelor, biserica este locul cel mai bun. Pentru foarte mulți dintre ei, biserica a devenit o a doua casă. În fiecare arhiepiscopie și episcopie din diaspora occidentală europeană sau americană se desfășoară

Descriere

Romanii in diaspora. Migratie, pastoratie si educatie religioasa

Dacă vrem să-i cercetăm pe românii din afara granițelor, biserica este locul cel mai bun. Pentru foarte mulți dintre ei, biserica a devenit o a doua casă. În fiecare arhiepiscopie și episcopie din diaspora occidentală europeană sau americană se desfășoară numeroase evenimente care îi au în centru pe adolescenți și copii: de la taberele de tineret la congrese, de la excursii la seri de conferințe, de la vizionări de film la reuniuni pe diverse teme de interes. De remarcat este faptul că aceste activități au adesea un caracter recreativ ori cultural, schimbând într-o oarecare măsură percepția potrivit căreia Biserica este doar un spațiu pentru rugăciune, introspecție și venerare.

Biserica a devenit și un facilitator al relațiilor de prietenie adevărate, un promotor al unei tinereți cu sens și un mediu de socializare mereu dispus și deschis celor care doresc să-l frecventeze. Eforturile de apropiere către adolescenți și copii au dat roade, așa încât majoritatea parohiilor românești de peste hotare se bucură de o prezență impresionantă a celor tineri la slujbele duminicale. patriarhia Română a oferit prompt și realist un răspuns viu și convingător noilor generații din străinătate, reușind să se adapteze modelelor actuale de comunicare, apilcând o strategie prin care interacțiunea sa cu tinerii să fie revigorantă, optimistă, plină de speranță și de încredere pentru viitor.

Nădăjduim că această carte va contribui la o mai bună înțelegere a valențelor misiunii Bisericii Ortodoxe Române în contextul migrației, la valorizarea ethosului și vocației comunităților de credință de peste hotare, la analizarea modului în care este susținută viața bisericească din străinătate și a modului în care realitățile pastorale din diaspora pot influența pastorația în România.

Pr. conf. dr. Vasile Crețu

Specificaţii

  • Editor: Cuvantul Vietii
  • ISBN: 9786069698341
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie