×
Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina - indrumator duhovnicesc - Carti.Crestinortodox.ro
Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
 • Iulia Zavatie 29-05-2015
  5 din 5 stele
  E ultimul cuvânt pe care vi-l spun

  Nu te simţi mai aproape de Dumnezeu şi de oameni decât după Cruce! Dar nouă nu ne-a fost rânduită pentru că nu suntem vrednici.

  Am vrut să vă ţin ieri acest cuvânt, dar am vrut să aleg oamenii care vin pentru mântuirea sufletului pentru ca să nu-l spun în vânt. Eu nu vă dau canoane ca ceilalţi preoţi (metanii, rugăciuni, post), ci îndemn să vă schimbaţi purtările [viaţa] şi să-i mulţumiţi lui Dumnezeu de crucea pe care v-a dat-o... Vreau să schimb lacrimile voastre în bucurie, mulţumind lui Dumnezeu de toate durerile, căci schimbându-vă purtările vă veţi bucura. O veţi face?

  Unii cred că rugăciunea înseamnă a sta în genunchi sau a rosti din gură sau în gând:„Doamne, Esuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieşte-mă pe mine păcătosul". Dar rugăciunea cea adevărată este a te simţi mulţumit de toate şi a-ţi deschide sufletul să te poţi simţi aproape de Dumnezeu. Iar cei ce fac rugăciunea aceasta, Dumnezeu să le ajute. Dar cei care au dureri şi suferinţe sunt cei distinşi, pe care i-a ales Dumnezeu pentru împărăţia lui veşnică.

  Dometie, un tânăr călugăr de la Sf. Munte Athos era foarte vesel, tot timpul cânta. Intr-o zi l-am găsit în chilie plângând. L-am întrebat de ce plânge? Mi-a răspuns că l-a părăsit Dumnezeu pentru că nu mai are supărări. Care din voi aţi plânge pentru faptul că v-a părăsit Dumnezeu, în cazul că v-a luat crucea? Căci nu v-a bătut nimeni piroane şi cunună de spini. Sf. Apostol Pavel zice aşa: „Roagă-te neîncetat, bucură-te neîncetat şi mulţumeşte neîncetat lui Dumnezeu pentru toate bucuriile şi durerile pe care ţi le-a dăruit". Viaţa aceasta nu este numai pentru a strânge averi, a munci, a te îmbrăca, căci nu aceştia sunt oameni fericiţi, ci cei ce au o cruce de purtat.

  Mă doare mult faptul că sunt unii care se supără pentru boli, pentru că n-au memorie, sau pentru că nu sunt înţeleşi în familie...