×
Puterea crucii. Povestiri crestine - Carti.Crestinortodox.ro
Recenziile clientilor pentru

Puterea crucii. Povestiri crestine

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
 • 22-07-2016
  5 din 5 stele
  PRECUVÂNTARE la carte Puterea Crucii

  Domnul Al. Lascarov Moldovanu, cunoscutul scriitor român şi propovăduitor creştin, a venit la chemarea noastră şi a grăit huşenilor ca un apostol. Sărbătoarea a răscolit sufletele şi prin corul artistic al intelectualilor locali.

  La plecare, domnia sa ne-a lăsat manuscrisul intitulat „Puterea Crucii" ca să-l dăm la lumină în tiparniţa noastră episcopală.

  Incepând cu mişcătoarea istorisire, cum părintele Casian rămâne între poporanii săi la venirea bolşevicilor în Basarabia, suferind toate umilirile cu ruga: „fie voia Ta, Doamne" şi terminând cu frumoasa alegorie a neamului românesc, intitulată „Dumnezeu ne cercetează", autorul se străduieşte să înalţe, să însufleţească şi să întărească pe cititori. Cele 32 de istorioare, cu titluri şi cuprins care mai de care mai atrăgătoare, toate arată puterea credinţei creştine, Puterea Crucii.

  Şi Doamne! Ce poate fi mai izbăvitor în aceste vremuri grele dacă nu nădejdea creştină în puterea Sfintei Cruci?

  Cine poate să ne dea pacea sufletească cu nădejdea păcii obşteşti, dacă nu Sfânta Cruce în numele căreia luptă şi-şi dau viaţa ostaşii noştri?

  Neamul românesc cu ajutorul Sfintei Cruci a biruit în trecut şi tot cu ajutorul ei va birui şi acum.

  Pentru aceasta tipărim cărticica „Puterea Crucii" cu toată arhiereasca noastră binecuvântare.

  O tipărim cu încredinţarea că va însufleţi, va întări şi va linişti pe oricare cititor.

  Vremurile grele, cu lipsa hârtiei, nu ne îngăduie să tipărim cât mai multe cărticele de acestea. Deocamdată trimitem numai un număr redus la întărirea creştinească pentru izbândirea românească. Cu vrerea Domnului vom mai tipări şi altele după biruinţa creştinească şi împăciuirea obştească.

  * Cuvânt înainte al Episcopului Grigorie Leu la ediţia din 1943.