Principii spirituale si sociale in invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Theodosie - Carti.Crestinortodox.ro

Principii spirituale si sociale in invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Theodosie

Fii primul care adauga o recenzie!
32,00Lei
In stoc

Mănăstirea Curtea de Argeș este adevărata coroană a lui Neagoe Basarab, aureola pe care timpul n-o umbrește, mărturia cea mai de seamă a preocupărilor sale cultural-religioase. Viziunea militară, politică și culturală pe care Neagoe și-a lăsat-o în lucrar

Descriere

Principii spirituale si sociale in invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Theodosie

Mănăstirea Curtea de Argeș este adevărata coroană a lui Neagoe Basarab, aureola pe care timpul n-o umbrește, mărturia cea mai de seamă a preocupărilor sale cultural-religioase. Viziunea militară, politică și culturală pe care Neagoe și-a lăsat-o în lucrarea sa cea mai importantă și singura în cultura românească de acest gen: Învățăturile către fiul său Teodosie, contribuie la conturarea personalității acestui domn și la cunoașterea vremii sale.
În 1521, după 9 ani de domnie, Neagoe Basarab se stinge din viață, lăsând în urma sa multă lumină, lumină ale cărei raze pătrund până la noi cei de astăzi. Trupul său a fost depus în gropnița strălucitei sale ctitorii de la Curtea de Argeș. Privită în ansamblul și contextul epocii sale, domnia lui Neagoe Basarab poate fi socotită o renaștere spirituală românească. Neagoe Basarab a fost un fiu demn de poporul din care făcea parte și pentru a cărui propășire culturală s-a ostenit atât de mult.
Neagoe Basarab rămâne mereu viu prin ceea ce a lăsat posterității și constituie un îndemn pentru generațiile de azi și de mâine în a sluji avest popor.

Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Specificaţii

  • Editor: Cuvantul Vietii
  • ISBN: 9786069698198
  • An aparitie: 18 Februarie 2021
  • Numar pagini: 200
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie