Prietenia Polianei. Motivele de recunostinta ale unui psihoterapeut - Carti.Crestinortodox.ro

Prietenia Polianei. Motivele de recunostinta ale unui psihoterapeut

Fii primul care adauga o recenzie!
25,00Lei
In stoc

Exemplul Cristinei Ferendino este unul de mare curaj, de luptă cu sine și cu vitregia naturii. Cartea este un mesaj mobilizator pentru noi toți, spunându-ne că ne putem depăși pe noi înșine printr-o voință fermă. Ea ridică o gravă problemă în fața conști

Descriere

Prietenia Polianei. Motivele de recunostinta ale unui psihoterapeut

Cuvânt înainte de Dumitru Constantin-Dulcan

Colecţia Noua Spiritualitate (coordonată de Dumitru Constantin-Dulcan)

Exemplul Cristinei Ferendino este unul de mare curaj, de luptă cu sine și cu vitregia naturii. Cartea este un mesaj mobilizator pentru noi toți, spunându-ne că ne putem depăși pe noi înșine printr-o voință fermă. Ea ridică o gravă problemă în fața conștiinței noastre, și anume aceea a atitudinii față de persoanele cu dizabilități, îndeosebi fizice. Cu mult realism, autoarea ne îndeamnă să nu devenim nefericiți pentru ceea ce nu stă în puterea noastră să realizăm. Opțiunea pentru mai mult trebuie să fie precedată de analiza realistă a posibilităților proprii, naturale și sociale. Aceasta înseamnă optimism-realist. Numai în această înțelegere, spune autoarea, vom fi prietenii Polianei. (Dumitru Constantin-Dulcan)

* * *

Fiecare dintre noi poate fi prietenul sau prietena Polianei: învățând secretul mulțumirii. Sau, în termeni psihologici, învățând gratitudinea, care este unul dintre ingredientele de bază ale optimismului-realist! Cartea de față este despre cum am reușit eu, Cristina, să învăț optimismul-realist, despre cum mă ajută jocul mulțumirii în viața de zi cu zi. Această carte este despre cum putem cu toții să fim mai fericiți, indiferent prin ce trecem, dacă descoperim secretul mulțumirii! (Cristina Ferendino)

* * *

Cristina Ferendino este psiholog clinician și psihoterapeut atestat de Colegiul Psihologilor din România. A urmat cursurile Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde și-a definitivat atât studiile de licență, cât și cele masterale, prin programul masteral „Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie”. Din 2012 lucrează în practică privată, având în cazuistică tulburări depresive, de anxietate, de personalitate, de deficit de atenție și hiperactivitate.

* * *

Noua Spiritualitate este emanaţia unei Noi Ştiinţe care s-a conturat îndeosebi către sfârşitul secolului abia încheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledează pentru originea spirituală a Universului.
Viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizaţii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea condiţiei umane. În acelaşi timp însă filosofia care a motivat-o nu a reuşit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasaţi, mai aproape de autodistrugere.
Colecţia noastră se deschide, aşadar, tuturor cărţilor menite să propună o soluţie de ieşire din impasul lumii contemporane, să avanseze o ipoteză coerentă sau să adauge o nouă valenţă demersului spre o lume mai bună.
Nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeaşi gândire. Acesta este motivul pentru care toţi comentatorii fenomenului social optează pentru o Nouă Spiritualitate. Respectul pentru viaţă, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi în acord cu Legea fundamentală a Universului, care postulează înfăptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, şi nu a urii şi a dezbinării, constituie esenţa Noii Spiritualităţi. (Dumitru Constantin-Dulcan)

Specificaţii

  • Editor: Scoala Ardeleana
  • ISBN: 9786067974621
  • An aparitie: 27 Februarie 2020
  • Numar pagini: 154
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie