Pelerinul catre cer: Parintele Filotei Zervakos (1884-1980). Autobiografie, omilii si minuni - Carti.Crestinortodox.ro

Pelerinul catre cer: Parintele Filotei Zervakos (1884-1980). Autobiografie, omilii si minuni

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

Începând cu zorile secolului al XX-lea și până în ziua adormirii sale, care s-a petrecut pe data de 8 mai 1980, pururea pomenitul Stareț Filotei Zervakos, a fost, am putea spune, o stea care a strălucit pe cerul duhovnicesc al Bisericii creștin-ortodoxe e

Descriere

Pelerinul catre cer: Parintele Filotei Zervakos (1884-1980). Autobiografie, omilii si minuni

Începând cu zorile secolului al XX-lea și până în ziua adormirii sale, care s-a petrecut pe data de 8 mai 1980, pururea pomenitul Stareț Filotei Zervakos, a fost, am putea spune, o stea care a strălucit pe cerul duhovnicesc al Bisericii creștin-ortodoxe elene. Părintele a fost de o notorietate evidentă, răspândind multă lumină asupra spiritualitații ortodoxe, până dincolo de hotarele pământului elen.
 
Pururea pomenitul Stareț a fost ieromonah timp de aproape 70 de ani fără întrerupere. El s-a lepădat de sine, și-a luat crucea si L-a urmat pe Hristos în chip bineplăcut lui Dumnezeu. În calitatea sa de păstor(stareț al Sfintei Mănăstiri Langobarda), și-a călăuzit turma în chip desăvârșit, rămânând credincios tradițiilor și învățăturilor apostolice. Ca părinte duhovnicesc al clericilor și mirenilor, el a atras la Hristos o mulțime de fii duhovnicești. Și-a iubit fiii duhovnicești și i-a întărit pe piatra credinței. 
 
Ca vrednic misionar, el a străbătut aproape toată Grecia - și dincolo de ea - pentru spovedanii, povățuiri și spre a propovădui Cuvântul lui Dumnezeu. A fost neobosit până la ultima suflare. Deși s-a îmbolnăvit grav, el nu a încetat vreodată să-i învețe ori să-i mustre pe fiii săi duhovnicești care-l înconjurau.

Specificaţii

  • Editor: Evanghelismos
  • ISBN: 9786068562926
  • An aparitie: 19 Iulie 2022
  • Numar pagini: 304
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie