Patriarhul Justinian Marina si aparatorii ortodoxiei in perioada comunista - Carti.Crestinortodox.ro

Patriarhul Justinian Marina si aparatorii ortodoxiei in perioada comunista

Fii primul care adauga o recenzie!
190,00Lei
In stoc

Volumul reprezintă un memorial vizual autentic al vieții și misiunii sacerdotale ale unui vrednic păstor al Bisericii Ortodoxe Române, conform Părintelui Patriarh Daniel. Lucrarea conține 500 fotografii categorisite tematic și cronologic cu explicații...

Descriere

Patriarhul Justinian Marina si aparatorii ortodoxiei in perioada comunista

Volumul reprezintă „un memorial vizual autentic al vieții și misiunii sacerdotale ale unui vrednic păstor al Bisericii Ortodoxe Române”, conform Părintelui Patriarh Daniel.
Lucrarea conține 500 fotografii categorisite tematic și cronologic cu explicații și date istorice.
„Albumul de față nu se dorește a fi o lucrare exhaustivă, ci una ilustrativă, menită să contribuie la istoriografia bisericească recentă și, totodată, să aducă în atenție secvențe ale unui trecut zbuciumat marcat de persecuția ateistă și de provocările lumii contemporane”, scrie istoricul Adrian Nicolae Petcu, coordonatorul proiectului.
În cuvântul înainte la această lucrare, Patriarhul Daniel își exprimă speranța că volumul „va contribui la o mai bună cunoaștere a trecutului istoric al Bisericii Ortodoxe Române și ne va încuraja o dată în plus să mărturisim și să promovăm credința creștină ortodoxă, după modelul înaintașilor noștri, care au mărturisit-o și apărat-o chiar cu prețul vieții lor în vreme de persecuție”.
„În timpul comunismului ateu, întrebarea majoră pentru un creștin era: cum dobândim libertatea de gândire și acțiune. Astăzi întrebarea majoră este: ce facem cu libertatea noastră, cum o folosim? Cum comunicăm și cum cooperăm unii cu alții pentru a promova misiunea Bisericii în lumea de azi?” – Patriarhul Daniel

Specificaţii

  • Editor: Basilica
  • ISBN: 9786062901967
  • An aparitie: 09 Aprilie 2019
  • Numar pagini: 496
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 23 x 29 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie