Pagini de corespondenta - Carti.Crestinortodox.ro

Pagini de corespondenta

Fii primul care adauga o recenzie!
28,00Lei
In stoc

Volumul de față cuprinde o serie de epistole alese ale Sfântului Filaret, Mitropolitul Moscovei, traduse pentru prima dată în limba română.

Descriere

Pagini de corespondenta

Cea mai importantă figură religioasă din istoria Bisericii Ruse a veacului al XIX-lea rămâne marele Mitropolit al Moscovei, Sfântul Filaret (Drozdov). Acesta a rămas în istorie ca un mare ierarh și om de stat, un teolog veritabil și de neîntrecut (el a devenit primul doctor în teologie din Rusia), un păstor și un nevoitor plin de râvnă. În abordarea problemelor, el a propus soluții atât de temeinice, încât era practic imposibil să nu se țină cont de ele. Importanța Mitropolitului Filaret pentru Biserica Ortodoxă Rusă poate fi cu greu evaluată la justa ei valoare.

Un propovăduitor și un dascăl talentat, un conducător model și o personalitate datorită căreia traducerea Sinodală a Bibliei în limba rusă a văzut lumina zilei, autorul textului Decretului de Eliberare a Țăranilor din Rusia – iată care sunt asocierile care apar la auzirea numelui său, dar acestea nu sunt nici pe departe toate realizările acestui stâlp al Bisericii Ortodoxe Ruse. Viața de rugăciune a marelui ierarh nu a fost însă la fel de evidentă ca activitatea lui, dar roadele ei, în ciuda discreției sale, nu au putut fi ascunse de ochii contemporanilor săi, numeroasele lui harisme fiind remarcate adesea.

Volumul de față cuprinde o serie de epistole alese ale Sfântului Filaret, Mitropolitul Moscovei, traduse pentru prima dată în limba română. De același autor, Editura Doxologia a publicat un volum de predici și cuvântări și pregătește publicarea celui de-al doilea. Mulțumim și pe această cale Editurii Universității "Sfântul Tihon" din Moscova pentru acordarea dreptului de traducere și publicare.

Tradus de Denis Chiriac

Specificaţii

  • Editor: Doxologia
  • ISBN: 9786066665254
  • An aparitie: 01 Noiembrie 2016
  • Numar pagini: 272
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 15.5 x 23 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie