Omul in lume, „icoana” a chipului lui Dumnezeu sau iluzie a propriilor ganduri - Carti.Crestinortodox.ro

Omul in lume, „icoana” a chipului lui Dumnezeu sau iluzie a propriilor ganduri

Fii primul care adauga o recenzie!
Nu se afla in stoc

Omul este o ființă activă. Așa a fost el creat de Dumnezeu. Afirmația din Cartea Facerii că Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Sa [Fc. 1, 26] vorbește tocmai despre acest lucru, iar Sfinții Părinți precizează că Fiul lui Dumnezeu este...

Descriere

Omul in lume, „icoana” a chipului lui Dumnezeu sau iluzie a propriilor ganduri

Omul este o ființă activă. Așa a fost el creat de Dumnezeu. Afirmația din Cartea Facerii că "Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Sa" [Fc. 1, 26] vorbește tocmai despre acest lucru, iar Sfinții Părinți precizează că Fiul lui Dumnezeu este chip sau icoană a Tatălui. De aceea, omul poate fi definit ca icoană a Chipului lui Dumnezeu, care ajunge la asemănarea cu Dumnezeu prin cunoașterea Lui.
Dar omul este, în același timp, și ființă gânditoare, ființă care ia decizii în ceea ce privește propria existență. Problema este, însă, confuzia. Datorită acestui "accident" al ființei umane, accident survenit datorită diavolului, mintea omului s-a transformat într-un mecanism care falsifică realitatea.
Despre aceasta vorbește noua carte a părintelui Vasile Gafton. Despre faptul că, datorită acestei slăbiciuni a firii omenești, datorită confuziei, voința de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a ne mântui este deturnată spre lume. Falsificarea aceasta este cea dintâi și principala problemă pe care o avem noi, oamenii, și din ea decurg toate celelalte. Omul se poate transforma din icoană a Chipului lui Dumnezeu într-o iluzie generată de propria gândire afectată de păcat.

Laurențiu, Mitropolitul Ardealului

Specificaţii

  • Editor: Andreiana - Arhiepiscopia Sibiului
  • ISBN: 9786069890134
  • An aparitie: 13 Octombrie 2020
  • Numar pagini: 196
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 11 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie