Om la orizont! Psihologia si psihiatria ortodoxa - Carti.Crestinortodox.ro

Om la orizont! Psihologia si psihiatria ortodoxa

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
30,00Lei
In stoc

Cartea parintelui Thermos, membru al Comisiei Bisericii Greciei pentru Casatorie si Viata de Familie, se doreste a fi o fundamentare a relatiei dintre teologia ortodoxa si stiintele psihologice, izvorata dintr-un sfert de veac de slujire preoteasca,...

Descriere

Om la orizont! Psihologia si psihiatria ortodoxa

Cui se adresează această carte? Acelora (părinţi, cadre didactice, cititori) care vor să arunce o privire înlăuntrul spaţiului știinţelor vieţii sufleteşti şi al practicilor corespunzătoare (terapii, consultanţă etc.). Acelora care își pun întrebări despre terminologie, despre obiective, despre posibilităţi și limite, despre tendinţele contemporane. Credincioșilor care îşi iau în serios identitatea creștină și refuză să o devalorizeze, dar care, în același timp, vor să fie oameni moderni și să nu‑și subestimeze nici intelectul, nici darurile știinţifice făcute de Dumnezeu. Clericilor care însetează după o activitate pastorală organizată și caută materiale auxiliare de genul acesta, încercând să se apropie într‑un mod cât mai autentic de sufletul omului pe care îl au în faţă. Psihiatrilor și psihologilor și celorlalţi specialiști, dar și studenţilor care ar vrea să‑şi conecteze munca la cultura contemporană și la credinţa religioasă, deoarece îşi dau seama că omul este cu mult mai mult decât ceea ce se vede, și doresc mai mult decât pot să ofere. (Protopresviter Vasilios Thermos)

Traducere din limba greaca de Vlad Ciule

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731361833
 • Numar pagini: 344
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Teodora Vlase 07-04-2014
  5 din 5 stele
  Ce urmareste psihanaliza

  Ceea ce urmăreşte psihanaliza - şi autorul a surprins corect acest aspect - este să-1 facă pe bolnav stăpân pe sine însuşi şi nu victimă sau proxenet al pornirilor interioare ale inconştientului, cu alte cuvinte, să-1 ajute să hotărască liber. Asupra acestui aspect, după cum semnalează autorul, poziţia psihanalizei şi cea a teologiei ortodoxe coincid.

  „Din cele expuse până acum, s-a văzut nevoia de măsură şi de echilibru, ceea ce Biserica numeşte discernământ", observă participantul imaginar la discuţia cu autorul într-unui din capitolele cărţii. Iar autorul răspunde: „Foarte corect. Să adăugăm trezvia. Părintele Vasilios Thermos, autorul cărţii de faţă mânuieşte tematica cu discernământ şi trezvie.

  Petros Hartokollis

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor