Nasterea Domnului
Cine dintre noi nu a ascultat, sau chiar nu a cântat măcar o singură dată în viață un cântec de Stea, sau un colind de Crăciun? Oare cum era când nu apăruseră încă aceste cântece de Stea? Cum au apărut ele? Cine erau păstorii despre care ne povestesc...
Descriere
Nasterea Domnului
Cine dintre noi nu a ascultat, sau chiar nu a cântat măcar o singură dată în viață un cântec de Stea, sau un colind de Crăciun? Oare cum era când nu apăruseră încă aceste cântece de Stea? Cum au apărut ele? Cine erau păstorii despre care ne povestesc aceste cântece? Cine erau cei trei crai de la Răsărit? Și mai ales: Ce s-a întâmplat în seara primului Ajun de Crăciun?
Cartea „Nașterea Domnului” ne invită pe toți, copii mici și mari, într-o călătorie peste timp, să descoperim împreună cum a apărut sărbătoarea Nașterii Domnului. Ne vor însoți un băiețel, o fetiță și un ren de pluș.
Bogat ilustrată și tipărită pe o hârtie specială, care aduce un plus de valoare stării de bine pe care orice cititor o trăiește atunci când răsfoiește o carte, „Nașterea Domnului” poate fi prima literă a alfabetului pentru copilul care abia începe să descopere lectura și totodată un timp de calitate petrecut în mijlocul familiei, pentru că unele cărți merită a fi citite împreună cu cei dragi, iar „Nașterea Domnului” este una dintre aceste cărți.
Iisus Hristos S-a născut pe Pământ acum mulți,mulți ani, a fost legănat pe brațe de Fecioara Maria, maica Sa, a primit cântarea îngerilor, închinarea păstorilor și a crailor de la Răsărit, dar, mai ales, Se naște în fiecare clipă, în sufletele fiecăruia dintre noi atunci când facem bine celor din jur. Iar binele nu se face doar de Crăciun, ci pe tot parcursul anului.
Doxologia Junior face, prin această nouă apariție editorială, care continuă firesc demersul început de Sfânta Evanghelie pe ȋnțelesul Copiilor, carte inclusă și ea în colecția „Învățătura de Credință Ortodoxă pe ȋnţelesul Copiilor”, un alt pas în aducerea mai aproape de copii a bogăției prezente în spațiul liturgic.
Dacă un text religios este în general ilustrat pornind de la modelele iconografice proprii spațiului liturgic unde acel text s-a impus, sau, dimpotrivă, optează (spre o mai bună percepție a acelui text de către copii) pentru o abordare generată de unul dintre multele curente care au influențat cursul istoriei ilustrației de carte din secolul XIX și până în prezent, „Nașterea Domnului” cuprinde între copertele sale atât filonul bizantin, propriu spațiului românesc, cât și aspecte ale ilustrației de carte de influență nordică, care ajută în desfășurarea cursului narațiunii paralele textului biblic. Ca liant între cele două abordări, s-a optat pentru o succesiune de reprezentări decorative ale cerului și pentru o delimitare grafică a paginilor numai pe orizontală. Se generează astfel o anume legătură, o fluiditate naturală, între momentele grafice care se derulează prin fața cititorului.Totodată, arta minierii manuscrisului medieval cu ale ei reguli stricte se îmbină cu o abordare mai liberă a organizării spațiale în ceea ce privește paginile de text, acest fapt participând la viziunea unitară a lucrării, construită pentru a fi percepută cât mai ușor de către copil, fără a-l priva, însă, de bucuria descoperirii, cu ocazia unei parcurgeri ulterioare a povestirii, a multor altor detalii ce poate i-au scăpat la o primăprivire. Abundența detaliului grafic este un fapt care se regăsește între copertele tuturor cărților care poartă sigla Doxologiei Junior, iar „Nașterea Domnului” nu putea face excepție de la această regulă. Ca tehnică s-a optat pentru folosirea culorilor de apă, tehnică specifică atât manuscrisului miniat, respectiv picturii pe panou rigid, fie el lemn, sau perete, cât și a surorii mai tinere a manuscrisului miniat, ilustrația de carte care respectă criteriile de calitate cerute de un public atât de greu de cucerit, cum sunt copiii.
Alături de celelalte cărți incluse în colecțiile Doxologiei Junior, „Nașterea Domnului” propune spațiului editorial românesc al cărții pentru copii, revenirea la o formulă de calitate a textului și a ilustrației de carte, atât de necesară pentru formarea armonioasă a unui copil.
Specificaţii
- Editor: Doxologia
- ISBN: 9786066664929
- An aparitie: 01 Decembrie 2015
- Numar pagini: 32
- Tip carte: Cartonată
- Limba: Română
- Dimensiuni: 21 x 22 cm