Missio Israelis. O lectura misionara a Vechiului Testament - Carti.Crestinortodox.ro

Missio Israelis. O lectura misionara a Vechiului Testament

Fii primul care adauga o recenzie!
25,00Lei
In stoc

Lucrarea domnului Cosmin Lauran – Missio Israelis. O lectură misionară a Vechiului Testament – reprezintă teza de doctorat în teologie, susţinută la disciplina Misiologie ortodoxă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea ,,Babeş-Bolyai din...

Descriere

Missio Israelis. O lectura misionara a Vechiului Testament

„Lucrarea domnului Cosmin Lauran – Missio Israelis. O lectură misionară a Vechiului Testament – reprezintă teza de doctorat în teologie, susţinută la disciplina Misiologie ortodoxă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în anul 2016. Tema lucrării este axată pe hermeneutica misionară a Revelaţiei Vechiului Testament.
Autorul a realizat, în urma unei cercetări temeinice, o lucrare teologică interdisciplinară, în care face o hermeneutică misionară a cărţilor Pentateuhului şi propune o interpretare misionară a Vechiului Testament şi a întregii Sfintei Scripturi. Faptul că misiunea lui Dumnezeu în lume şi pentru lume şi participarea omului la aceasta este încă în desfăşurare oferă temeiul prim şi esenţial al unui astfel de demers.”
Pr. Prof. Univ. Dr. Valer Bel

„Misiunea, din perspectivă biblică, este o acţiune centrată pe ideea comunicării lui Dumnezeu cu omul/creaţia în vederea realizării comu-
niunii eterne, este o acţiune ce vizează dobândirea vederii lui Dumnezeu (sugestiv în acest sens este Ieş. 33, 18 ş.u.) şi a cunoaşterii lui Dumnezeu. Există în literatura profetică şi dimensiunea sinonimă marelui mandat misionar (Mt. 28, 19) (e vorba despre Cartea Iona), dar în secţiunea neviim predominantă este ideea de mărturie, adică de misiune-mărturie despre Dumnezeu din propria viaţă. Lucrarea de faţă ne propune o astfel de lectură accentuând două modele misionare: missio Dei şi missio Israelis.
Lucrarea dlui Dr. Cosmin Lauran este o primă hermeneutică misionară a Vechiului Testament în spaţiul românesc. Laudă lui!”
Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă

Specificaţii

  • Editor: Reintregirea
  • ISBN: 9786065093508
  • An aparitie: 01 Iunie 2017
  • Numar pagini: 482
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 14.5 x 20.5 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie