Minunile icoanei Maica Domnului Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra - Carti.Crestinortodox.ro

Minunile icoanei Maica Domnului Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
12,00Lei
In stoc

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Eu sunt cu voi si nimeni impo­tri­va voastra” este una dintre cele mai noi icoane facatoare de minuni ale Bisericii Ortodoxe.

Descriere

Minunile icoanei Maica Domnului Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului „Eu sunt cu voi si nimeni impo­tri­va voastra” este una dintre cele mai noi icoane facatoare de minuni ale Bisericii Ortodoxe. Pictata la Manastirea Leu­si­no, icoana fost daruita de catre egumena Taisia Sfantului Ioan de Kronstadt. Prin aceasta icoana Nascatoarea de Dumnezeu a savarsit multime de minuni, chiar si o inviere din morti. Multa vreme ascunsa, ea a devenit astazi cunoscuta de la un capat al lumii la celalalt. Prin ea, Preacinstita Nascatoare de Dumnezeu ii incurajeaza pe credinciosi, ii mangaie pe cei intristati, ii sprijina pe cei cazuti, ii tamaduieste pe cei bolnavi si intoarce la credinta pe cei ce ratacesc departe de Dumnezeu. Milostiva Mijlocitoare se arata prin icoana sa ca o blanda mangaietoare si ca o puternica incurajatoare, spunand lumii: „Nu te teme, turma mica! Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra!

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731363967
 • An aparitie: 06 Iunie 2014
 • Numar pagini: 112
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 11 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Serban Cazacu 15-07-2014
  5 din 5 stele
  Intaia icoana a celui de-al III-lea mileniu - Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra

  Pe data de 23 aprilie 2002 s-a petrecut un eveniment cu adanci semnificatii istorice pentru Ortodoxie. Dezvaluirea acestei taine, in totalitatea ei, se va face insa in decursul vremurilor. In aceasta zi, a fost luata hotararea recunoasterii icoanei Maica Domnului „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" ca icoana facatoare de minuni, a cinstirii acesteia de catre credinciosi cu deosebita evlavie.

  Icoana a fost trecuta in mod official in randul celor mai cinstite icoane facatoare de minuni ale Bisericii Ortodoxe, fiind introdusa in calendar si stabilindu-i-se o zi de praznic („sambata Acatistului" - in cea de-a cincea saptamana din Postul Mare), troparul cuvenit, alcatuindu-i-se rugaciune si acatist. Pe cerul intregii Biserici Ortodoxe s-a ivit, incepand cu aceasta data, o noua icoana a Nascatoarei de Dumnezeu.

  Anul 2002, in istoria bisericeasca, va fi socotit cu siguranta ca an al recunoasterii icoanei Maica Domnului„Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra".

  Tainica si neobisnuita a fost soarta acestei icoane!

  Icoana a existat de mai multe veacuri, insa doar de putini ani s-a aflat despre existenta ei. Astazi, ea a devenit tot mai cunoscuta in Biserica Ortodoxa, de la un capat la celalalt al lumii.

  Pronia lui Dumnezeu a ingaduit ca aceasta icoana sa stea ascunsa vreme indelungata si sa se arate lumii in aceste vremuri pline de durere – cand ea este mai de folos ca oricand.

  Astazi, cand intunericul veacului acestuia e unul atat de intristator, cand lumea se afla in pragul unei catastrofe, cand sufletul omenesc atarna deasupra prapastiei, insasi Preacinstita milostivirea prin icoana sa si ii incurajeaza pe cei credinciosi, ii mangaie pe cei intristati, ii sprijina pe cei cazuti.

  Milostiva mijlocitoare se arata ca o blanda mangaietoare si ca o puternica incurajatoare, spunand lumii: „Nu te teme, turma mica! Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra!"

  „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" nu e doar o simpla fraza. Nascatoarea de Dumnezeu nu se leapada de noi. Ea este gata sa se implice in toate necazurile noastre, in neputintele noastre, sa ne primeasca si sa ne tamaduiasca pe deplin. Ea este intotdeauna cu noi, insa noi, din pacate, nu suntem intotdeauna cu ea.

  Imparateasa a cerurilor, da-ne noua o buna stare sufleteasca, incat si noi, cu sinceritate si fara de lenevire, sa putem spune: „Si noi suntem cu tine, Preacurata!".

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor