Minuni si descoperiri din timpul Sfintei Liturghii
La fiecare Slujbă a Sfintei Liturghii sunt strânşi, în jurul Sfântului Jertfelnic, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu Fecioara Maria, toţi sfinţii, lumea îngerească, fraţii noştri vii şi adormiţi, toată creaţia.
Descriere
Minuni si descoperiri din timpul Sfintei Liturghii
„La fiecare Slujbă a Sfintei Liturghii sunt strânşi, în jurul Sfântului Jertfelnic, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu Fecioara Maria, toţi sfinţii, lumea îngerească, fraţii noştri vii şi adormiţi, toată creaţia. Împreună liturghisesc şi slăvesc pe Dumnezeu pentru arătarea Iubirii Lui, lumii. Aşa a trăit sfânta împărtăşire poporul lui Dumnezeu de-a lungul tuturor veacurilor. Aceeaşi realitate trăieşte şi creştinul de azi, în limita credinţei şi înălţimii lui duhovniceşti. Câteodată Dumnezeu dă la o parte cortina care acoperă săvârşirea tainicei Slujbe a Sfintei Liturghii şi atunci marea taină este descoperită. Alteori se observă cum se leagă Sfânta Euharistie cu întâmplări străine şi paradoxale, minuni care cutremură. Cu toate acţiunile vizibile ale Sfintelor Taine, Dumnezeu, prin voia Sa, acţionează şi vindecă boli, salvează din pericole, dă putere celor ce luptă, sprijină pe cei puţin credincioşi, luminează pe cei întunecaţi, controlează pe cei păcătoşi, conduce la Adevărul Bisericii. O mică parte din aceste intervenţii şi descoperiri minunate, care se leagă de Slujba Sfintei Liturghii şi Sfânta Euharistie, va găsi cititorul în următoarele pagini.”
Specificaţii
- Editor: Egumenita
- ISBN: 9737952634
- An aparitie: 01 Ianuarie 2004
- Numar pagini: 137
- Tip carte: Broşată
- Limba: Română
- Dimensiuni: 13 x 20 cm
Apariţia unei noi traduceri în limba română din limba greacă, prezentarea unui nou osârdnic ziditor de suflete prin scris, continuă o lucrare uimitor de folositoare în ultima vreme făcută de diverse edituri, inclusiv cea în care apare prezenta carte.
Cartea prezintă o adunare de minuni săvârşite în special prin Sfânta împărtăşanie, ca un îndemn la unirea noastră cu Dumnezeu prin Sfântul Trup şi Sânge al Domnului Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, dar şi a altora care din vremuri străvechi şi până în zilele noastre au îndemnat la trăire sfântă şi practicarea virtuţilor.
Lucrarea de faţă are şi menirea de a argumenta continuitatea minunilor până în zilele noastre, deşi mult ne-am depărtat de trăirea primilor creştini.
Se cade să reamintim creştinilor din România cuvântul care zice: „nu des, nu rar, ci cu vrednicie să ne împărtăşim cu Sfintele Taine", şi să menţionăm că Ortodoxia românească a păstrat un echilibru în acest sens, îndemnând la participarea la Sfânta Liturghie şi după „cercetarea de sine" să răspundem chemării preotului: „Cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste apropiaţi-vă"'.
Preot Tănase Nicolae