Minuni ale Sfantului Nicolae - Carti.Crestinortodox.ro

Minuni ale Sfantului Nicolae

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
25,00Lei
In stoc

Sunt cuprinse in acest volum insemnari, marturii despre minunile Sfantului Nicolae ale unor mitropoliti, episcopi, monahi si monahii, marturii ale credinciosilor publicate in mai multe ziare si periodice rusesti, precum si cateva fapte minunate...

Descriere

Minuni ale Sfantului Nicolae

Sunt cuprinse in acest volum insemnari, marturii despre minunile Sfantului Nicolae ale unor mitropoliti, episcopi, monahi si monahii, marturii ale credinciosilor publicate in mai multe ziare si periodice rusesti, precum si cateva fapte minunate petrecute in Romania. La finalul cartii se afla un canon de rugaciune catre Sfantul Nicolae care speram sa fie de folos tuturor celor cu evlavie catre acest minunat Parinte si Ierarh al Bisericii lui Hristos.

Traducere din limba rusa de Evdochia Savga

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731360478
 • An aparitie: 01 Ianuarie 2007
 • Numar pagini: 288
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • CrestinOrtodox.ro 13-05-2015
  5 din 5 stele
  Minuni ale Sfantului Nicolae

  Am ajuns acasă

  Intâmplarea ce urmează s-a petrecut în anul 1996, în ziua praznicului Sfântului Nicolae, Făcătorul de Minuni (22 mai). în acea vreme, eu abia mă întorsesem la credinţă. Serviciul meu se afla departe de casă şi, de aceea, trebuia să iau trenul. Afară era cald şi de aceea mersesem la serviciu cu o rochiţă uşoară de vară.

  Dintr-o dată, frigul s-a înteţit şi a început să sufle un vânt puternic şi rece. Oamenii se uitau compătimitor la mine. Atunci, eu am zis m gând: „Sfinte Nicolae, ajută-mă!" Spre surprinderea mea, la institutul unde lucrez, a venit cu maşina soţul prietenei mele şi m-a adus şi pe mine acasă. Şi, într-adevăr, afară se făcuse atât de frig, încât eu am început să dârdâi doar alergând de la maşină până în casă. Mai târziu, am aflat că in acea zi vântul răsturnase un copac peste firele electrice de la calea ferată şi le-a stricat şi, din această pricina circulaţia trenurilor a fost suspendată temporar.

  Oamenii au aflat despre aceasta destul de târziu, după ce au stat să aştepte în staţii ore întregi. Intoarcerea mea grabnică acasă o socotesc pur şi simplu, o minune pe care a săvârşit-o Sfântul Nicolae.

  Olga Zubkova,
  Volgograd

  Ajutor pentru fiică
  Fiica mea Măria învăţa la universitate în oraşul Nijnii Novgorod. Era în anul întâi la secţia cu plată. Taxele pentru anul întâi au fost achitate de către fratele meu, însă a sosit timpul taxei pentru anul doi. In acea vreme, au adus în oraş icoana făcătoare de minuni a Sfântului Nicolae. Am mers şi eu să mă închin la icoană, în biserică era un rând foarte mare, însă eu am rugat să fiu lăsată în faţă, deoarece locuiam într-o suburbie şi drumul către casă era lung.

  Şi iată-mă înaintea icoanei Sfântului. Cu lacrimi în ochi l-am rugat ca Măria să fie transferată la secţia bugetară. Şi iată că, Domnul, pentru rugăciunile Sfântului Nicolae, a arătat o minune: la începutul anului, fiicei mele i s-a aprobat transferul la secţia bugetară -însuşi decanul a spus că este primul caz de acest gen.

  In luna septembrie a anului 2001, fiica mea era la New York. Tocmai în ziua de 11 septembrie urma să aibă un interviu într-unui din Turnurile Gemene (Twin Towers). Eu mă rugam pentru ajutorarea ei în a-şi găsi serviciu, însă spuneam: „Doamne, nu voia mea să fie, ci a Ta". Şi, pe neaşteptate, în 10 septembrie, după fete au venit nişte prieteni şi au plecat în alt stat, urmând ca interviul să fie amânat cu o zi. Cred în ocrotirea Sfântul Nicolae şi sunt încredinţată că el îi va purta de grijă în continuare fiicei mele; de aceea, mă rog în fiecare zi pentru ea.

  Tatiana Muhina,
  oraşul Gorodeţ, regiunea Nijnii Novgorod

  Scrisoare deschisă
  Inainte de o sărbătoare, eu şi cu sora mea ne întorceam din oraş acasă în sat. Bilete nu mai erau nici măcar la cursele suplimentare, încât noi ne pierdusem orice speranţă. M-am rugat Sfântului şi m-am gândit că dacă vom reuşi să plecăm spre casă, neapărat voi scrie la ziar despre aceasta. Indată s-a oprit un autobuz şi ne-au luat şi pe noi.

  Liubovi Avdeeva,
  satul Boiakovo regiunea Voronej, raionul Anninsk

  Examenele
  In acest an, eu dimpreună cu prietenele mele am dat admiterea la facultăţi diferite şi fiecare dintre noi s-a învrednicit de mila lui Dumnezeu şi a Sfântului Nicolae la aceste examene. Una dintre fete, ştiind foarte puţină fizică, înainte de examen s-a rugat Sfântului, a aprins o lumânare şi a obţinut un rezultat foarte bun.

  Alteia îi era frică de examenul de limba rusă, deoarece întotdeauna a fost slabă la această materie, însă după rugăciunea făcută către Sfântul Nicolae a luat nota cinci. Eu însămi, la insistenţele părinţilor mei, am dat admitere, am acumulat punctaj mic şi eram convinsa că nu voi trece, deoarece punctajul de admitere era foarte mare. însă tocmai la secţia la care m-am înscris a fost redus punctajul, şi iată că şi eu - slavă Bunului Dumnezeu! - am fost admisă.
  E. N.,
  regiunea Vologodsk

  Sfântul mi-a ajutat
  Eu am venit din Turkmenia în vizită la fiica mea; în oraşul Volgograd, pentru ca să o ajut într-o perioadă mai dificilă pentru ea. Pensie aici nu primesc, iar de la fiica mea nu pot cere bani. Am nevoie de bani, deoarece când merg la biserică, îmi doresc să plătesc rugăciuni, să cumpăr lumânări, cărţi, ziare. Fără permis de şedere,, nu pot să-mi găsesc un serviciu.

  Am citit acatistul Sfântului Nicolae şi m-am rugat să mă ajute să-mi găsesc ceva de lucru, încât să câştig măcar şi puţin, pentru nevoile mele. Intr-o zi, am mers la şcoală după nepoţică şi, trecând pe lângă un magazin,, am auzit o discuţie între un bărbat şi o femeie, privitor la un loc de muncă. Am dus-o pe nepoţică acasă, iar o voce lăuntrică îmi spunea să mă întorc la magazin.

  M-am întors. Acea femeie stătea în pragul magazinului, de parcă aştepta pe cineva M-am apropiat şi am întrebat de un loc de muncă. Femeia era directoarea magazinului şi avea nevoie de un om care să fie paznic de noapte. M-a angajat îndată cu contract. Acum eu lucrez într-un loc călduros şi curat şi pot să citesc şi să niă rog în linişte. Mai târziu, directoarea s-a minunat ca a putut să ia din stradă un om necunoscut, căruia sa-i încredinţeze atâtea bunuri materiale.
  Roaba lui Dumnezeu, Nina

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor