Liturghia inmormantarii - Carti.Crestinortodox.ro

Liturghia inmormantarii

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
28,00Lei
In stoc

Omul, preferându‑se pe sine, I‑a întors lui Dumnezeu spatele și a aflat moartea, deoarece nu există viață în afara lui Dumnezeu. Iar atunci când omul a transformat integritatea vieții în separare, păcat și singurătate, Dumnezeul‑Om, Iisus, a intrat în țin

Descriere

Liturghia inmormantarii

Omul, preferându‑se pe sine, I‑a întors lui Dumnezeu spatele și a aflat moartea, deoarece nu există viață în afara lui Dumnezeu. Iar atunci când omul a transformat integritatea vieții în separare, păcat și singurătate, Dumnezeul‑Om, Iisus, a intrat în ținutul morții și a călcat în picioare moartea, „celor din morminte viață dăruindu‑le”. Aceasta este viața – sau, mai degrabă, Dumnezeu, Dătătorul de viață – pe care, în cele din urmă, o sărbătorim prin riturile funerare, în slujba înmormântării. Adevărata celebrare creștină a morții transformă pe vecie imnul funebru în cântarea plină de bucurie: „Aliluia” – cântarea celui care, dincolo de viața aceasta, dincolo de moartea aceasta, Îl vede pe Dumnezeu și numai pe El, al cărui suflet dorește și tânjește să intre în „curțile Domnului”, ale cărui inimă și trup s‑au bucurat în Dumnezeul Cel Viu. Așadar, în cartea de față ne vom îndrepta atenția tocmai către această celebrare a unui Dumnezeu Viu, din cadrul liturghiei înmormântării.
Alexander Schmemann

Specificaţii

 • Editor: Sophia
 • ISBN: 9789731368566
 • An aparitie: 12 Martie 2022
 • Numar pagini: 176
 • Tip carte: Broşată
 • Limba: Română
 • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 5 din 5 pe baza 1 recenzie
Distribuirea evaluarilor
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie
Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor
 • Marioara Hampu 26-03-2022
  5 din 5 stele
  Liturghia Inmormantarii

  Liturghia Inmormantarii este o carte binevenita atat pentru preoti , teologi si credinciosi. Vedem cu ochiul liber, caci societatea de astazi este o societate secularizata si plina de superstitii pagane. In privinta mortii si a funeraliilor inmormantarii,omul si- a creeat propria sa religie sau credinta, fiindca foarte putini mai cred cu adevarat in Invierea Domnului , in invierea mortilor si in viata veacului, ce va sa fie.( O catehizare la toate nivelurile de instructie ar fi binevenita, altfel mergem dupa ,,Teologia babelor”, si nu dupa credinta in Dumnezeul cel Viu!

Afiseaza 1 din 1 recenzii ale clientilor