Limonariul - Carti.Crestinortodox.ro

Limonariul

Fii primul care adauga o recenzie!
13,00Lei
In stoc

Spunea un Bătrân: Orice vârstă are nevoie de pocăință, fie a tinerilor, fie a bătrânilor, deoarece și una și alta trebuie să se desfăteze de viața veșnică, cu laudă și cu slavă multă. Tinerii, la care poftele sunt în floare, spre a-și supune grumazul lor

Descriere

Limonariul

Spunea un Bătrân: Orice vârstă are nevoie de pocăință, fie a tinerilor, fie a bătrânilor, deoarece și una și alta trebuie să se desfăteze de viața veșnică, cu laudă și cu slavă multă. Tinerii, la care poftele sunt în floare, spre a-și supune grumazul lor înfrânării; iar bătrânii, care din pricina mulților ani s-au obișnuit în rău, spre a putea să se schimbe.

Dacă cineva dorește să dobândească virtutea nu o poate dobândi dacă mai întâi nu va urî viciul opus virtuții. Dacă dorești să dobândești virtutea lacrimilor, urăște râsul! Vrei să dobândești smerenia? Urăște mândria! Vrei să fii înfrânat? Urăște lăcomia! Vrei să fii cast? Urăște desfrâul! Vrei să fii milostiv? Urăște zgârcenia!

Cel care voiește să trăiască în liniște, urăște îndrăzneala; cel care viește să-și înfrâneze mânia, urăște întovărășirea cu cele lumești; cel care vrea să-și înfrâneze limba, să-și astupe urechile de a nu auzi multe; cel care vrea să aibă totdeauna frica lui Dumnezeu va urî odihna trupească, va iubi necazul și strâmtorarea, și astfel va putea slujească curat lui Dumnezeu.

Specificaţii

  • Editor: Credinţa ortodoxă
  • ISBN: 9786065293113
  • Tip carte: Broşată
  • Limba: Română
  • Dimensiuni: 0 x 0 cm

Recenzii ale clientilor

Evaluat la 0 din 5 pe baza a 0 recenzii ale clientilor
Distribuirea evaluarilor
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
Scrie o recenzie